Nokia 6 -älypuhelin julki: Android 7.0 Nougat ja 5,5 tuuman full hd -näyttö

Ensimmäinen uuden sukupolven Nokia-älypuhelin on viimein julkistettu suomalaisen HMD Global Oy:n toimesta, joka omistaa kymmenen vuoden yksinoikeuden Nokian tavaramerkkiin mobiililaitteissa. Uutuus tottelee nimeä Nokia 6 ja se nähdään valitettavasti ainoastaan Kiinan markkinoilla. Sen myynti käynnistyy alkuvuoden aikana JD.com-verkkosivuston kautta 1699 Kiinan Renminbin hintaan, joka suoraan käännettynä tarkoittaa noin 235 euroa.

HMD kehuu Nokia 6:n rakentuvan laadukkaan muotoilun ja materiaalien ympärille sekä tarjoavan niin sanotun aidon Nokia-kokemuksen. Puhelin rakentuu yhtenäisestä 6000-sarjan alumiinisesta rungosta, jonka työstämiseen menee aikaa 55 minuuttia. Kun käsissä on puhelimen runko, se anodisoidaan kahteen kertaan ja kiillotetaan. Kokonaisuudessaan Nokian 6:n rungon muovaaminen kestää yli 11 tuntia. Kooltaan uutuus on 154 x 75,8 x 7,85 millimetriä.

Metallisen rungon etupuolella loistaa 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin IPS-kosketusnäyttö, jota suojaa hieman kaareva 2.5D Gorilla-lasi. Näytön alla on kotipainike integroidulla sormenjälkilukijalla, jonka molemmilla sivuilla on hipaisupainikkeet. Suuren ruudun kautta hallitaan Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää, jonka päällä vaikuttaisi olevan Kiinan markkinoille räätälöity käyttöliittymä.

Nokia 6

Nokia 6:lle vääntöä antaa 1,4 gigahertsin 64-bittinen Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, johon yhdistyy Adreno 505 -grafiikkaohjain sekä neljä gigatavua RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa Nokia 6 tarjoaa 64 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Puhelin tukee 4G LTE -verkkoa ja siinä on kaksi SIM-korttipaikkaa. Tässä vaiheessa on vielä hieman epäselvää, onko kyseessä niin sanottu hybridi-SIM-telakka, jossa toiseen SIM-paikkaan voidaan sijoittaa myös muistikortti.

Laitteen takaa löytyy hieman takaosasta kohollaan oleva kamerakehys, joka pitää sisällään 16 megapikselin kameran (PDFA, f/2.0) ja LED-salaman. Etupuolelle HMD on sijoittanut kahdeksan megapikselin kameran f/2.0-optiikalla.

Nokia 6, kamera

Nokia 6:ssa on panostettu myös kaiuttimien äänenlaatuun ja se tukee esimerkiksi Dolby Atmos -teknologiaa. Puhelimesta löytyy tuplavahvistin, joka tuottaa kuusi desibeliä voimakkaamman äänen kuin perinteinen vahvistin. Se takaa valmistajan mukaan myös selkeämmän ja bassoltaan paremman äänen.

Uuden Nokian 6:n muihin keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, USB OTG, microUSB-portti, 3,5 millimetrin kuulokeliintäntä ja 3000 milliampeeritunnin akku, joka tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta.

Lisää Android-pohjaisia Nokia-puhelimia HMD tulee julkistamaan vielä vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Toivoittavasti osa niistä nähdään myynnissä myös Suomen markkinoilla!

3 kommenttia

  1. Isoin puute äkkiseltään näyttäisi olevan ac-tekniikan wifi. Muuten ihan ok paketti.

  2. Onko mitään mahdollisuuksia saada Suomen markkinoille.?

    1. Ei ainakaan toistaiseksi. Varmasti kevään aikana HMD julkaisee malleja, jotka saapuvat myös Suomeen. ? Ehkä helmi-maaliskuun vaihteen Mobile World Congress 2017 -messuilla?

Kommentointi on suljettu!