Nokia 6 uusissa livekuvissa

Kotimaisen HMD Global Oy:n toissa yönä julkistama Nokia 6 -puhelin on puhututtanut maailmaa kovasti, sillä kyseessä on ensimmäinen niin sanottu uuden sukupolven Nokia-älypuhelin. Sen kehityksestä vastaa HMD, jolla on kymmenen vuoden yksinoikeus Nokian tavaramerkkiin mobiililaitteiden osalta. Eilen julkistettu Nokia 6 on tulossa toistaiseksi myyntiin ainoastaan Kiinassa, mutta HMD on lupautunut julkistamaan lisää Android-pohjaisia Nokia-älypuhelimia vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Hyvin suurella todennäköisyydellä osa niistä nähdään kaupoissa myös Suomessa.

Eilen uutisoidun virallisen julkistuksen lisäksi julkaisimme nettiin levinneistä Nokia 6 -puhelimen livekuvista. Nyt luvassa olisi lisää kuvia tästä metallirakenteisesta Android 7.0 Nougat -pohjaisesta puhelimesta, jossa on 5,5 tuuman kaarevalla Gorilla-lasilla varustettu IPS-kosketusnäyttö, Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri ja neljä gigatavua käyttömuistia.

Nokia 6:n ominaisuuksiin kuuluvat myös etupuolen kotipainikkeeseen integroitu sormenjälkilukija, 64 gigatavun tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, 4G LTE -tuki ja kaksi SIM-korttipaikkaa. Puhelimen takana on 16 megapikselin f/2.0-optiikalla varustettu kamera ja edessä kahdeksan megapikselin kamera (f/2.0). Nokia 6:ssa on 3000 mAh:n akku ja se tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta.

Uutuus tulee Kiinassa myyntiin yksinoikeudella JD.com-verkkokauppaan vuoden 2017 alussa. Sen hinta on 1699 Kiinan Renminbiä, joka nykyisellä kurssilla tarkoittaa noin 235 euroa.

Detail.zol.com.cn