Gear Fit 2 -älyranneke sekä Gear S2- ja Gear S3 -älykellot nyt iPhone-yhteensopivia

Samsungin on pitkään huhuttu työstävän iOS-tukea Tizen-pohjaisille älyrannekkeille sekä älykelloille. Huhut eivät olleet tuulesta temmattuja, sillä Samsung ilmoittaa, että sen Gear Fit 2-, Gear S2– ja Gear S3 -laitteet ovat nyt yhteensopivia Applen älypuhelimien kanssa. Puhelimesta tulee löytyä vähintään iOS 9 -käyttöjärjestelmä. Virallinen tuettujen laitteiden lista on iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 ja iPhone 7 Plus.

Yhdistääkseen Samsungin laitteen Applen älypuhelimen kanssa tulee käyttäjän asentaa iPhoneen App Storesta ilmaiseksi löytyvä Gear Fit -sovellus, jos käytössä on Gear Fit 2. Sen sijaan, jos ranteesta löytyy Gear S2- tai Gear S3 -älykello, tulee puhelimeen hankkia Gear S -sovellus.

iPhone, Gear S

Allekirjoittaneen testissä on parhaillaan Samsung Gear S3 Classic, jota olen käyttänyt Huawei Mate 9 Pro -puhelimen kanssa. Yhdistäminen iPhone 7 Plussan ja Gear S3:n välillä onnistui suoraviivaisesti ja ilman ongelmia. Ilmoituksia kokeilin tekstiviestien, iMessagen, Facebook Messengerin ja WhatsAppin osalta. Gear S3 ilmoitti kaikista kyseisiin sovelluksiin saapuneista viesteistä aivan kuten Apple Watch. Ongelmaksi muodostui lähinnä se, ettei viesteihin pystynyt vastaamaan suoraan kellon kautta.

Gear S -sovellukseen Samsung on integroinut kaikki kellon hallintaan liittyvät ominaisuudet ohjelmistokauppaa ja S Health -sovellusta myöten. Testasin uusien kellotaulujen ja sovelluksien asentamista kelloon ja tämänkin osalta homma toimi sujuvasti. Oikeastaan kaikki ominaisuudet ilman viesteihin vastaamis mahdollisuutta lukuun ottamatta toimivat ongelmitta. S Health on Samsungin vastine Applen Terveys– ja Aktiivisuus-sovelluksille, josta voi seurata kehitystään. Tavallaan on harmillista, ettei Gear S3:n tietoja voi siirtää Applen omiin sovelluksiin, mutta S Health on erittäin kattava sovellus ja toimii hyvin, joten siinä mielessä ongelma ei ole kovinkaan suuri.

Samsung Newsroom, Samsung Offers iOS Compatibility with the Latest Wearable Devices