Samsung demoaa puhelinta, jonka näytön sivuilla on olemattomat reunat – Galaxy S8?

Galaxy S8

Korealaisen Samsungin näyttöpaneeleja kehittelevä ja valmistava Samsung Display on julkaissut YouTubessa aivan hiljattain erittäin mielenkiintoisen videon, jonka lopussa nähdään kiehtova puhelin. Video esittelee yhtiön tuoreimman AMOLED-paneelin etuja markkinoiden muihin näyttöihin. Samsung Display kehuskelee näyttönsä olevan muun muassa värikylläisempi, ohuempi sekä energiatehokkaampi, kuin markkinoiden kilpailevat paneelit.

Videon mielenkiintoisin kohta on kaikesta huolimatta aivan sen lopussa, jossa korealaisvalmistajan AMOLED-näyttö asetetaan puhelimen sisälle. Videolla näkyvä laite ei kuulu ainakaan toistaiseksi valmistajan tuotevalikoimaan ja onkin näin saanut maailman spekuloimaan, että se voisi hyvin olla Galaxy S8 tai ainakin sen prototyyppi. Videon kaltaisesta seuraavan sukupolven Galaxy S -lippulaivasta on nimittäin huhuttu. Jos ei muuta, niin Samsungilla pitäisi olla käytössään nyt kaikki mahdolliset teknologiat sellaisen älypuhelimen rakentamiseen, jonka kosketusnäytön oikealla ja vasemmalla puolella ei käytännössä ole reunoja ollenkaan.

Galaxy S8:ssa Samsungilta odotetaan merkittäviä muutoksia yhtiön lippulaivamalliin. Yhden näistä huhutaan olevan rakenne, jossa näytön sivulla ei ole reunoja (tai on, mutta täysin minimaaliset), aivan kuten videolla esiintyvässä puhelimessa. Lisäksi Samsungin on sanottu luopuvan etuosan painikkeista, jonka osalta nyt nähtävä puhelin osuu myös yksi yhteen huhun kanssa. Toisin sanoen videon puhelin saattaa olla ulkoisesti hyvin lähellä sitä, mitä Samsung Galaxy S8 tulee lopulta olemaan.

Samsungin odotetaan esittelevän seuraavan lippulaivansa kevättalven/kevään aikana. Nykyinen Galaxy S7 -sarja julkistettiin 21. päivä helmikuuta 2016. Myyntiin Galaxy S7 -puhelimet saapuivat 11. maaliskuuta 2016.

YouTube, Samsung Display, 삼성 AMOLED가 특별한 이유 – ① 스스로 빛나는디스플레이