Huaweilta toisen sukupolven P8 Lite (2017) -älypuhelin

Huawei P8 Lite 2017

Kiinalainen Huawei on esitellyt uuden version vuonna 2015 laseeratusta P8 Lite -puhelimesta. Kyseessä on täysin samalla nimellä varustettu puhelin, joka on tulossa myyntiin muun muassa valituilla Euroopan markkinoilla 239 euron hintaan. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa, rantautuuko uutuus Suomen markkinoille. Alustavien tietojen mukaan puhelimen olisi tarkoitus saapua ensimmäisille markkinoille vielä tammikuun aikana.

Alkuperäisestä mallista Huawei P8 Lite (2017) erottautuu jo pelkästää ulkoisesti. Se on pyöreä linjaisempi ja siinä on lasinen etu- ja takaosa sekä metallinen kehys. Visuaalisesti P8 Lite (2017) muistuttaa kohtalaisen paljon Honor 8:aa, jossa lasi näyttelee myös keskeistä roolia laitteen rakenteessa. toisen sukupolven P8 Liten värivaihtoehtoihin kuuluvat valkoinen, musta sekä kulta.

Huawei uutuus tulee saataville sekä single- että dual-SIM variantteina ja se tukee 4G LTE -yhteyksiä. Laitteen sisältä löytyy Kirin 655 -järjestelmäpiiri, jonka toimintaa tukemassa ovat kolme gigatavua RAM-käyttömuistia ja Mali-T830 MP2 -grafiikkaohjain. Tallennustilaa löytyy 16 gigatavua ja sitä on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla.

Huawei P8 Lite 2017

Uuden P8 Liten etupuolella on 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin IPS-kosketusnäyttö, jota suojaa reunoilta kaareva lasi. Puhelimen etupuolelta ei ole lainkaan painikkeita, vaan ne on sijoitettu laitteen sivuille sekä taakse, josta löytyy sormenjälkilukija. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 7.0 Nougat ja sen rinnalla on totta kai EMUI 5.0 -käyttöliittymä.

Kuvaaminen onnistuu P8 Litessä (2017) 12 megapikselin takakameralla, jossa on f/2.0-objektiivi. Kameran tukena on perinteinen LED-salama. Laitteen etupaneelista löytyy kahdeksan megapikselin kamera selfieitä sekä videopuheluita varten.

Huawei P8 Lite (2017) -mallin muita ominaisuuksia ovat WiFi, Bluetooth 4.1, NFC ja microUSB-portti. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia.