Samsung Galaxy S8 tuo suoran ajanvarauksen lääkärille S Health -sovellukseen?

Samsung Galaxy S8

Terveys ja hyvinvointi ovat palveluita/ominaisuuksia, joiden rooli älypuhelimissa tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana huomattavasti. Tässä omaa roolia näyttelevät älykellot, jotka osaavat jo muun muassa mitata käyttäjänsä sykkeen, joka helpottaa kunnon ja urheilusuorituksien seurantaa. Esimerkiksi Applen on huhuttu kehittelevän teknologioita, jotka mahdollistaisivat sellaisten sensoreiden lisäämisen kelloon, joilla voitaisiin mitata käyttäjän stressitasoa sekä verenpainetta. Wall Street Journal kertoi aikanaan, että Applen olisi halunnut kyseiset sensorit jo ensimmäisen sukupolven Apple Watchiin, mutta niiden lisääminen kelloon osoittautui liian haasteelliseksi. Kyseisiä sensoreita ei nähty vielä toisenkaan sukupolven Applen Watch Series 2 -kellossa, mutta on vain ajan kysymys, milloin teknologiat ovat valmiita ja älykellot kykenevät mittaamaan käyttäjästään muutakin kun pelkän sykkeen.

Luotettavana Samsung-lähteenä tunnettu SamMobile kertoo korealaisyhtiön valmistelevan merkittäviä parannuksia S Health -sovellukseensa. Viimeisen vuoden aikana Samsung on päivittänyt sovellustaan muun muassa lisäämällä siihen sosiaalisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat esimerkiksi askeleiden vertaamisen ystävien tuloksiin. Lisäksi mukaan on tuotu tuki seuraaville palveluille ja tuotteille: Runkeeper, Fitbit, Strava, Misfit ja Jawbone.

S Health

Samsungin seuraava askel on SamMobilen mukaan lisätä tuki palveluille, joiden avulla omaa terveyttä voi hoitaa entistäkin paremmin. Tietojen mukaan Samsung tulee tekemään yhteistyötä Amwellin ja WebMD:n kanssa, joka sisältää laajan tietopankin erilaisista taudeista ja sairauksista sekä lääkkeistä. Sen kautta voi myös varata online-ajan lääkärille ympäri vuorokauden. Huhun mukaan S Healthin kautta voisi ottaa yhteyttä lääkäriin videon välityksellä ja nähdä listauksen lähellä olevista apteekeista. Kun tähän lisätään vielä älykello tai -ranneke, jolla käyttäjä pystyy lähettämään tietoja suoraan lääkärille, voi ”pelkästä” online-tapaamisesta lääkärin kanssa saada irti yllättävän paljon.

Yllä olevien uudistuksien lisäksi S Health tulisi säilyttämään kaikki tiedot lääkärikäynneistä: oireet, kuvat ja lääkkeet. Lääkärikäynnin voisi maksaa suoraa sovelluksen kautta ja jopa terveysvakuutusta käyttäen.

Toistaiseksi uudet ominaisuudet olisivat tulossa käyttöön lähinnä Yhdysvalloissa. Niiden lanseerauksen odotetaan tapahtuvan Galaxy S8 -puhelimen yhteydessä, joka viimeisimpien huhujen mukaan tapahtuu joko helmi-maaliskuussa Mobile World Congress 2017 -messujen yhteydessä tai Samsungin itse järjestämässä tilaisuudessa huhtikuussa.

SamMobile, Exclusive: Doctor appointment feature coming to S Health, possibly with the Galaxy S8