Android 7.0 Nougat -päivitys laskee Galaxy S7 -puhelinten näytön tarkkuutta

Galaxy S7 edge

Elektroniikkajätti Samsung on viimein aloittanut Android 7.0 Nougat -päivityksen jakelun Galaxy S7 -sarjan puhelimilleen. Toistaiseksi se ei ole vielä kuitenkaan saavuttanut suomalaisten käyttäjien puhelimia, mutta on vain ajan kysymys kun Nougat saapuu myös tänne Pohjolaan. Ikävä kyllä toiveet siitä, että Samsung olisi suoraan hypännyt Android 7.1 -ohjelmistoon eivät käyneet toteen, mutta joka tapauksessa Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge ovat siirtyneet nyt Nougat-aikakauteen.

Android 7.0 Nougat tuo mukanaan paljon sisäisiä uudistuksia Googlen mobiilialustaan. Se nopeuttaa laitteen ja sovellusten käynnistymistä uudella JIT-kääntäjällä sekä tarjoaa pelikehittäjille uuden Vulkan-rajapinna, jolla kehittäjät saavat valjastettua laitteiden tehot paremmin käyttöönsä.

Puhelinten akkukeston parantaminen kuuluu olennaisena osana Android 7.0 Nougat -päivitykseen. Siinä on uudistettu Doze-virransäästötila, joka pyrkii vähentämään virrankulutusta erityisesti silloin kun laitetta ei käytetä. Korealainen Samsung tuo päivityksessä omia optimointejaan, joilla se pyrkii venyttämään Galaxy S7 -puhelinten toiminta-aikoja. Yhtiö on käynyt kiinni puhelintensa näytön resoluutioon, jota on laskettu Android 7.0 Nougat -päivityksessä.

Nougat tuo asetuksiin uuden valikon (Settings -> Display -> Change screen resolution), josta käyttäjä voi säätää puhelimensa näytön resoluutiota. Vakiona Samsung on päätynyt käyttämään Nougatissa 1920 x 1080 (FHD) tarkkuutta, kun aikaisemmin puhelimet toimivat paneelin täydellä 2560 x 1440 (WQHD) pikselin resoluutiolla. Jos et ole huomannut näytön tarkkuudessa mitään eroa aikaisempaan, ei resoluution vaihtaminen takaisin WQHD-tasolle ole varmastikaan kannattavaa. Käyttäjille, jotka haluavat akustaan kaiken mahdollisen irti voivat säätää resoluution vieläkin ”pienemmälle”, eli 1280 x 720 pikseliin (HD). Näytön resoluution vaihtaminen vaatii aina puhelimen käynnistämisen uudelleen.

Laitteiden omistajat ovat käyneet verkossa kovaa keskustelua Galaxy S7 -puhelinten näytön tarkkuuden pienentämisestä. Allekirjoittaneella ei tällä hetkellä ole käsillä Galaxy S7:ää, joten en pysty sanomaan miten paljon FHD-tasolle ”tiputtautuminen” parantaa laitteen akkukestoa. Joka tapauksessa resoluutiota ei kannata murehtia, koska sen voi vaihtaa asetuksista takaisin paneelin mahdollistamaan maksimiin, eli 2560 x 1440 pikseliin.

Kertokaa kommenteissa, miten Android 7.0 Nougat -päivitys on toiminut Galaxy S7 -sarjan laitteissa ja onko näytön skaalauksella FHD-tasolle merkittävää eroa natiiviin WQHD-tarkkuuteen nähden?

16 kommenttia

 1. No koko hemmetin päivitystä ei edes Suomessa vielä ole!

  1. Juttua päivitetty tuon osalta. Ei tosiaan ole Nougat vielä saavuttanut suomalaisten Galaxy S7 -puhelinten omistajia.

 2. Resoluution vaihtaminen ei vaadi uudelleen käynnistystä. Usein uusin info löytyy xda-developers sivustolta. Kyllä se päivitys on Suomessa myös, MUTTA EI ilman pientä perehtymistä puhelimen anatomiaan. Mainittakoon vielä että resoluution vaihto skaalaa loistavasti kaikki ikonit etc. lostavasti. Maltti on valttia jos ei tiedä mitä luurilleen tekee.

  1. Hetkinen? On Suomessa jo? En mä jaksa tällä kertaa alkaa roottaileman ja flashailemaan odinilla päivityksiä sisään. Haluan NEE version OTA: na. Onko näillä ehdoilla päivitys jo tässä maassa? Jos on, kerro miten saan sen. 😀

 3. Minulla on Honor 8 puhelin jossa on Android 6.0 ja siitä jo löytyy tuo näytön tarkkuuden laskeminen. Joten ei mitään uutta.

  1. Joo, Huawein puhelimista tuo ominaisuus löytyy. Se on joka tapauksessa uusi ominaisuus Samsung-käyttäjille. Lisäksi uutisen pointtina on se, että Nougat-päivitys laskee Galaxy S7 -puhelinten näytön resoluution 2560 x 1440 pikselistä 1920 x 1080 pikseliin.

 4. Saattaa saada ladattua vpn:llä. Toimi aikanaan ainakin oneplussalla, latasin kaupasta Opera VPN ja Saksasta sai vaivattomasti.

  1. Saksa, Englanti ja USA ei antanut päivitystä VPN:n kautta.

 5. no kyllä mun puhelimeen tuli viime viikolla… puhelin päivittyi ja ulko asu muuttui kokonaan…. ja ko muutokset luurissa nyt …

 6. Mun s7 hidastui päivityksen jälkeen reilusti!!! Eihän tämän näin pitänyt mennä.

 7. päivityksen jälkeen ei kauaa kestänyt että alkoi sim kortti pätkimään saattoi olla yhteydet monta tuntia kadoksissa ja tulla taas yhtäkkiä takaisin mutta nyt se sitten toissa päivänä vetäsi kokonaan yhteydet pois tiedä häntä mikä tuli tuohon s7.

  1. aivan paska koko 7.0. etsin tässä just konstia saan 6.0 takaisin.?

 8. Nougat yrittää tulla puhelimeen mut kaikkien näiden kokemuksien perusteella en tule päivittämään. Vielä kun sais pois ton ilmoituksen siitä päivityksestä….

Kommentointi on suljettu!