Honor 8:n Android 7.0 Nougat -päivitykset käynnistyivät Suomessa

Huawei Honor 8

Aivan kuten Huawei lupasi on yhtiö aloittanut Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäpäivityksen jakelun Honor 8 -puhelimelleen, joka tuotiin markkinoille elokuussa. Uusi ohjelmisto on kierossa jo myös Suomessa, sillä eri keskustelupalstoilla, kuten matkapuhelinfoorumi.fi-sivustolla osa käyttäjistä kertoo saaneensa sen puhelimeensa jo normaalina verkon yli jaettavana päivityksenä ainakin HiCare-sovelluksen (OS-päivityksen ensimmäiset käyttöönottajat) kautta, joka mahdollistaa päivityksien saamisen puhelimeensa hieman muita ennen. Se sisältää kuitenkin kiintiön ja sen täytyttyä päivityksien jakelu sen kautta keskeytyy ainakin toistaiseksi.

Honor 8:n päivittäminen uuteen Android-versioon onnistuu suoraan laitteen asetuksista: Asetukset -> Päivittäjä. Luonnolliseen tapaan päivitys jaetaan käyttäjille vaiheittain ja osa Honor 8:n omistajista voi joutua odottamaan sitä toisia pidempään. Kokoa päivityksellä on 2,38 gigatavua. Jos uutta ohjelmistoa ei vielä löydy, ei ole syytä huoleen, vaan kannattaa odotella rauhassa muutama viikko.

Ennen suuren päivityksen asentamista puhelimeen varmuuskopiointi on järkevää, vaikka nyt julkaistun päivityksen ei pitäisi pyyhkiä puhelimen sisältöä. Varmuuskopiointi onnistuu Honor 8:ssa esimerkiksi Huawein omalla työkalulla, joka löytyy: Asetukset -> Lisäasetukset -> Varmuuskopioi ja palauta -> Tietojen varmuuskopiointi.

Android 7.0 Nougatin uudistuksien, kuten laitteiden ja sovellusten käynnistystä nopeuttavan JIT-kääntäjän, Vulkan-rajapinnan ja parantuneen Doze-virransäästötilan lisäksi paketti tuo mukanaan Huawein uuden EMUI 5.0 -käyttöliittymän sekä muun muassa seuraavat uudistukset:

 • Android 7.0:n pohjalta suunniteltu uusi ja selkeämpi käyttöliittymä.
 • Parempi profiilien hallinta. Mahdollisuus vaihtaa koti- ja työprofiilien kesken.
 • EMUI 5.0 oppii kuinka omistaja käyttää puhelintaan ja osaa näin tehdä automaattisesti optimointeja, jotka parantavat esimerkiksi käytetyimpien sovelluksien suorituskykyä.
 • Päivitys lisää myös käyttäjän turvallisuutta/yksityisyyttä. Uuden ohjelmiston myötä muun muassa haluttuja sovelluksia voidaan lukita App Lock -ominaisuuden taakse.
 • EMUI 5.0:ssa Huawei on parantanut käyttöliittymänsä virransäästöominaisuuksia. Se tekee automaattisia optimointeja virrankulutuksen suhteen sekä sisältää useita eri virransäästötiloja.

15 kommenttia

 1. Apua! Päivitin tuon Emui 5.0 ja kuvista tulee ihan suttuisia, ei tarkenna ollenkaan. Mitä teen?

   1. Toimi aikaisemmin, reilu tunti sitten hyvin. Yritin tuota linkkiä, mutta ei avaudu kohdemaassani (ollaan thaimaassa parhaillaan)

    1. Aa. No siinä tapauksessa kokeile Google Play -kaupan hakua ja etsi ”camera” -hakusanalla joku ilmainen kamerasovellus ja katso toimiiko sillä.

    2. Ei auta vaikka asensin vaan jonkun kamera sovelluksen, yhtä suttuisia kuvia tulee. Iskee paniikki kun lomaa on vielä jäljellä ja kuvista ei tuu mitää ??

    3. Todella outoa. Olet varmasti puhelimen sammuttanut ja kokeillut jos se korjaisi ongelman?

     Voit vielä (omalla vastuulla) kokeilla tyhjentää laitteen välimuistin. Sammuta puhelimen virta, jonka jälkeen paina yhtä aikaa virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden säädintä ylöspäin niin kauan että ruudulle ilmestyy Honor-teksti. Tämä avaa valikon, jossa on kolme vaihtoehtoa:
     -Reboot system now
     -Wipe data/factory reset
     -Wipe cache partition

     Valitse ”Wipe cache partition” ja sen jälkeen ”Reboot system now”. Älä missään tapauksessa koske keskimmäiseen vaihtoehtoon, joka tyhjentää koko puhelimen! Välimuistin tyhjentämisen EI PITÄISI poistaa mitään käyttäjän tietoja puhelimesta.

     Tämän enempää en osaa oikeastaan auttaa. Seuraava vaihtoehto olisi nollata puhelin, joka tyhjentää kaikki laitteen tiedot. Tämä ei varmaan ole kuitenkaan vaihtoehto.

    4. Kokeilin noita vielä, mutta ei auttanut ?

    5. Pahoitteluni. Tähän loppuvat minun ratkaisut. Seuraavana olisi tosiaan puhelimen kokonainen nollaus, mutta tämäkään ei takaa, että kamera alkaisi taas toimimaan.

     On totta kai mahdollista, että kamera on myös mennyt rikki. Toki tämä olisi melkoinen yhteensattuma, jos näin olisi.

     Voit vielä yrittää olla yhteydessä Huawein tukeen: 09 23 13 89 98. Pitäisi olla auki näin lauantaina kello 15 asti, eli vielä vajaa pari tuntia.

     Huawein tukisivusto: https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.huawei.com/fimobile/consumer/support/index.htm&ved=0ahUKEwicw6eBjqvSAhXE1ywKHR8pDWYQFggXMAA&usg=AFQjCNGvFxIe7MHz-G2WeHKCiVAfDBZrVw&sig2=mcUWjU9oCL_kAgJthQDyFw

    6. Hei! Käytin puhelimen lennon aikana lentokone tilassa, ja nyt toimii taas kamera. En tiedä oliko se ratkaisu, mutta juuri ennen lentoa tuli suttusia kuvia ja lennon jälkeen normaaleja ??

    7. Hienoa! Hyvä, että kamera toimii taas. ?

 2. Asensin eilen uuden päivityksen. Nyt on hukkunut suurin osa yhteystiedoista, näytön pikakuvakkeet eivät toimi, meilit eivät tule ym…. Voi saamari sentään.

 3. Suurin osa yhteystiedoista hävisi päivityksen myötä. En löydä niitä mistään. Mikä neuvoksi?

 4. Sykevyö(t) lakkasivat toimimasta hei päivityksen jälkeen. En ole saanut yhtäkään sykevyötä toimimaan uuden HONOR 8 EMUI päivityksen jälkeen. Bluetooth ei löydä vöitä tai paritus ei onnistu. Mikä neuvoksi?

 5. Terve asensin tuota tuon emu5 päivityksen ja rupes tulee sillai että iha sama minkä sovelluksen avaa nii jäätyy koko puhelin ja käynnistyy uudellee ja toimii taas hetken ennenku avaa sovelluksia aika naurettavaa luulen et tuo päivtys tekee huonoa puhelimelle 😀

  1. Kannattaa varmaan nollata puhelin kokonaan, eli palauttaa alkuperäiset asetukset. Muista kuitenkin, että kyseinen toiminto TYHJENTÄÄ koko puhelimen sisällön! Toivottavasti kaikki tarpeellinen on siis tallessa, jos et enää pysty niitä varmuuskopioimaan laitteen epävakauden takia.

   Voita palauttaa tehdasasetukset seuraavasti: Asetukset -> Lisäasetukset -> Varmuuskopioi ja palauta -> Tehdasasetuksien palauttaminen.

   Omassa Honor 8- testilaitteessani päivitys ei ole aiheuttanut ongelmia, vaan on toiminut hyvin.

Kommentointi on suljettu!