Samsung: nämä syyt aiheuttivat Galaxy Note7:n räjähtelyt

Galaxy Note7:n surullisen kuuluisaa tarinaa markkinoilla lienee turhaa enää kerrata. Jos tämä episodi on jollain ihmeellä päässyt kuitenkin vilahtamaan MobiiliBlogia seuraavien lukijoiden silmien edestä, niin tärkeimmät tiedot löydät aikaisemmasta artikkelistamme: Lepää rauhassa, Samsung Galaxy Note7: 19.8 – 10.10.

Nyt korealainen Samsung on viimein saanut päätökseen tutkimustyönsä ja löytänyt kaksi keskeistä syytä, jotka aiheuttivat Galaxy Note7:n syttymisen tuleen tai pahimmassa tapauksessa laitteen räjähtämisen. Lopullinen vika löytyi akusta, kuten alkujaan arveltiin.

Samsungin mukaan Galaxy Note7:n alkuperäisessä akussa oli sunnitteluvirhe, joka aiheutti oikosulun ja johti laitteen syttymiseen tuleen. Tämä johtui siitä, että akun kotelo oli liian pieni ja sen yläkulmasta elektrodit pääsivät taipumaan aiheuttaen lopulta oikosulun ikävillä seurauksilla.

Ironiseksi Galaxy Note7:n tapauksen tekee se, että myös korvaava akku osoittautui vialliseksi. Korvaavassa akussa oli valmistusvirhe, joka Samsungin mukaan johtui osittain siitä, että sen toimittaja (eri kuinka alkuperäisen akun) joutui nopeasti nostamaan tuotantoaan. Korvaavassa akussa positiiviset ja negatiiviset elektronit toisistaan erottavat ”levy” osoittautui liian ohueksi ja saattoi puhjeta johtaen jälleen oikosulkuun. Jos korvaava akku olisi toiminut ongelmitta, löytyisi Note7 Samsungin mukaan mitä todennäköisimmin markkinoilta edelleen.

Tutkiessaan Galaxy Note7:ssä esiintynyttä ongelmaa käytti Samsung kaikkiaan 700 ammattilaista. Mukana tutkimuksissa oli yli 200 000 puhelinta ja yli 30 000 akkua. Samsung käy koko tapauksen erittäin havainnollisesti läpi alla olevalla videolla. Se kannattaa vilkaista, jos Galaxy Note7:n kohtalo kiinnostaa.

2 kommenttia

  1. ”Tämä johtui siitä, että akun kotelo oli liian pieni ja sen yläkulmasta elektronit pääsivät taipumaan aiheuttaen lopulta oikosulun ikävillä seurauksilla.”

    Mielestäni tekniikassa mennään jo liian pieniin rakenteisiin, jos elektronien taipuminen aiheuttaa ongelmia. No, vakavasti puhuen, tarkoitus lienee ollut kirjoittaa ”elektrodit”.

Kommentointi on suljettu!