iPhone 8:ssa OLED-näytön alle sijoitettu Touch ID ja lasinen rakenne – tulee kolmena eri versiona?

iPhone 8iPhone 8 -konsepti.

Huhut Applen seuraavasta iPhone-mallista käyvät kuumana. Tämä on ymmärrettävää, sillä kesällä 2007 iPhone täyttää kymmenen vuotta. Applen edesmennyt perustaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs nousi lavalle MacWorld-tapahtumassa tammikuussa 2007 ja esitteli maailmalle älypuhelimen, joka mullisti puhelinmarkkinat täysin, tuoden kosketusnäytön massamarkkinoille. Vaikka puhelin esiteltiin maailmalle jo tammikuussa, saapui se ensimmäisille markkinoille vasta 29. kesäkuuta. Suomessa ensimmäisen sukupolven Applen älypuhelinta ei nähty, mutta seuraava malli, iPhone 3G, saapui myös tänne Pohjolaan.

Hyvänä lähteenä Apple-huhujen osalta tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo on julkaissut raportin, jossa käsitellään tulevan iPhonen ominaisuuksia. Analyytikon mukaan iPhone 8:ssa Apple tulee vihdoin siirtymään IPS-näyttöteknologiasta OLED-paneeliin, joka tarjoaa pääsääntöisesti paremman värintoiston, syvemmin toistuvan mustan ja paremman energiatehokkuuden.

Kuon mukaan Apple käyttää puhelimessa taipuisaa OLED-paneelia, jonka alle sisällytetään uutta teknologiaa, joka mahdollistaa muun muassa paremmin toimivan 3D Touch -ominaisuuden. Analyytikon mukaan tapuisen OLED-paneelin alle tullaan asettamaan jonkinlainen ohut metallinen rakenne, joka estää paneelin vääntymisen pidemmässä käytössä 3D-Touch-painallusta käytettäessä.

iPhone 8:n odotetaan tuovan mukaan merkittäviä muutoksia muotoiluun. Yksi suurimmista uudistuksista on tietoja mukaan se, että Apple pyrkii ”hiomaan” näyttöä ympäröivät reunukset huomattavasti nykyistä ohuemmiksi. Niinpä Apple kehittelee täysin uutta Touch ID -teknolologiaa, joka mahdollistaisi sormenjälkilukijan asettamisen näyttöpaneelin alle. Samalla Apple tulisi siirtymään kapasitiivisesta tekniikasta optiseen, kertoo Kuo.

Teknologia Touch ID:n yhdistämiseen OLED-paneelin on vasta alkutekijöissään. Se vaatii OLED-paneelien valmistajilta niin sanottua mittatilaustyötä, mutta Kuo uskoo, että Applella saa kokonaisuuden toimimaan ja näyttöpaneelien valmistajat tuottamaan niitä.

Kuo uskoo, että Touch ID tullaan aikanaan korvaamaan kasvojentunnistuksella turvallisuuden parantamiseksi. Kuo ei ole kuitenkaan varma, onko teknologia vielä täysin Applen haluamalla tasolla ja niinpä yksi vaihtoehto on, että iPhone 8 sisältää molemmat teknologiat: sormenjälkilukijan sekä kasvojentunnistuksen. Aikana näyttää, miten lopulta käy.

iPhone 8:n huhutaan lisäksi sisältävän jo mainitun täysin uuden rakenteen, jossa metallia löytyisi lähinnä laitteen kehyksestä ja muuten iPhone 8 olisi lasinen. Tämä tarkoittaisi, että Apple palaisi tavallaan ajassa taaksepäin, sillä Apple käytti lasista etu- ja takapintaa iPhonessa viimeksi iPhone 4– ja iPhone 4s-malleissa. Luonnollisesti myös tehoa on tulossa lisää Applen uuden A11-sirun muodossa.

Huhut ovat vihjailleet myös, että iPhone 8 tulisi kolmena eri varianttina: 4,7, 5 ja 5,5 tuuman koossa. Osa huhuista kertoo, että ainoastaan yksi malleista sisältäisi OLED-paneelin, ollen näin koko malliston premium-variantti. Mukana on mahdollisesti myös pikalataus. Langaton lataus saatetaan nähdä myös iPhone 8:ssa, mutta uudenlaisen teknologiana, joka mahdollistaisi virran siirtämisen puhelimeen, vaikka se ei olisi kosketuksessa latausalustaan.

Odottavatko MobiiliBlogin lukija innolla iPhone 8:aa? Käyvätkö odotukset puhelimesta jo liian suuriksi vai uskotteko Applen pysyvän vastaamaan niihin?

3 kommenttia

  1. > toimitusjohtaja Steve Jobs nousi lavalle MacWorld-tapahtumassa tammikuussa 2017
    Zombie-Steve nousi lavalle? 😛

    Jotenkin rumalta näyttää noin iso väli ykkösen ja kaksoispisteen välissä.

    Jos Applesta jotain hyvää pitäisi sanoa, niin hyvä ettei ole logoa puhelimen etuosassa. Esim. Samsung-puhelimet on bannattu mulla juurikin sen ruman Samsung-tekstin takia. Sekä tietenkin yleisen rumuuden takia, mutta joku laite olisi muuten hyvä, mutta logo on ei-ei.

Kommentointi on suljettu!