Galaxy S8:n kuva ja tekniset tiedot vuodettiin verkkoon – esitellään 29. maaliskuuta?

Galaxy S8

Samsungin tuleva Galaxy S8 ei tuoreen vuodon perusteella ehkä eroakaan ulkoisesti niin paljon korealaisvalmistajan nykyisestä lippulaivasta, kun on ehkä saatettu odottaa. Erittäin luotettavana lähteenä tunnettu Evan@evleaksBlass on nimittäin vuotanut verkkoon kuvan, jossa se väittää esiintyvän Samsungin vuoden 2017 lippulaivan. Galaxy S8 tuo mukanaan paljon uudistuksia, mutta esimerkiksi perustaltaan sen visuaalinen ilme muistuttaa hyvin paljon Galaxy S7 -sarjaa. Odotetusti yhtiö on kuitenkin venyttänyt näytön mahdollisimman suureksi leikkaamalla sen ympärillä olevia reunoja.

Kuvan lisäksi Blass on vuotanut verkkoon laitteen tekniset tiedot. Herran mukaan markkinoilla nähdään kaksi erillistä versiota, joiden 2560 x 1440 pikselin Super AMOLED -kosketusnäytöt ovat kooltaan 5,8 ja 6,2 tuumaa. Tietojen mukaan paneeli peittää 83 prosenttia etualasta ja molemmat käyttävät kaarevaa näyttöä. Paneelien kuvasuhteeksi kerrotaan perinteisestä 16:9 poikkeava 18.5:9.

Molemmissa malleissa näyttö tukee paineentunnistusta. Tässä vaiheessa on vielä hämärän peitossa se, miten korealaisvalmistajan tulee teknologian integroimaan käyttöliittymäänsä. Android-puolella paineentunnistus ei ole samalla tavalla noussut toistaiseksi merkittävää rooliin, toisin kuin esimerkiksi Applen leirissä, joka otti teknologian käyttöön jo vuonna 2015 esitellyssä iPhone 6s -mallistossa.

Tuttuun tyyliin Samsung tulee todennäköisesti käyttämään Galaxy S8:ssa kahta eri järjestelmäpiiriä. Markkina-alueesta riippuen sen saa joko Samsungin omalla Exynos-sirulla tai Qualcommin Snapdragon 835:llä. Suomessa Samsungin lippulaivat on totuttu perinteisesti näkemään yhtiön omalla Exynos-sirulla. Käyttömuistin osalta Samsung ei olisi alustavien tietojen mukaan lähtemässä kisaamaan, vaan säilyttäisi sen määrän neljässä gigatavussa. Sisäistä tallennustilaa löytyy ”perusmallista” 64 gigatavua. Mukana on microSD-muistikorttipaikka.

Akun koko on Blassin mukaan varsin konservatiivinen molemmissa varianteissa ja niinpä uusien järjestelmäpiirien energiatehokkuus nouseekin tässä suhteessa tärkeään rooliin. Huhu kertoo, että 5,8-tuumaisesta mallista löytyy 3000 ja 6,2 tuuma versiosta 3500 milliampeeritunnin akku.

Siinä missä Galaxy S7 -sarjan suhteen oli järkevää pysytellä vielä microUSB-portissa, on S8:ssa käytössä kovaa vauhtia yleistyvä USB Type-C -portti. Samalla kun esimerkiksi Apple ja Motorola ovat luopuneet lippulaivoissaan 3.5 millimetrin kuulokeportista ei Samsung ole tehnyt samoin, vaan säilyttänyt vanhan kunnon kuulokeliitännän.

Kuvaaminen tapahtuu 12 megapikselin takakameralla ja selfiet napsitaan kahdeksan megapikselin etukameralla. Molemmissa on f/1.7-optiikka. Näiden tietojen valossa kameroissa ei olisi tapahtunut suurempia muutoksia, mutta näin asia ei mitä luultavimminkaan ole, vaan Samsung on varmastikin tehnyt parannuksia, vaikka megapikseleitä ei olisikaan lisätty. Muiden valmistajien suosiossa olevaa kaksoiskameraa Galaxy S8:ssa ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan.

Samsungin luovuttua kokonaan etuosan painikkeista on sormenjälkilukija sijoitettu luonnollisesti taakse.

Android Nougat -käyttöjärjestelmään pohjautuvassa puhelimessa on Samsungin lisäyksiä, kuten Microsoftin Continuum -ominaisuutta mukaileva Samsung DeX. Se mahdollistaa erillisen telakan avulla Android -käyttöjärjestelmän operoimisen näytön, hiiren ja näppäimistön kautta. Samsung tuo mukanaan myös oman virtuaaliassistentin, jota sen kutsuu nimellä Bixby.

Huhut kertovat, että tämän vuoden Unbacked-julkistustilaisuus järjestetään maaliskuun 29. päivä New Yorkissa. Myyntiin Galaxy S8 -sarja saapuisi 29. huhtikuuta ja niiden alkaen hinnat olisivat 799 ja 899 euroa.

Venture Beat, This is the Samsung Galaxy S8, launching March 29