Asus julkisti ZenPad 3S 10 (Z500KL) -taulutietokoneen

ZenPad 3S 10 (Z500KL)

CES 2017 -messuilla taiwanilainen Asus esitteli muun muassa ZenPhone 3 Zoom– sekä ZenPhone AR -älypuhelimet. Nyt yhtiö on tuomassa markkinoille uuden version Asus ZenPad 3S 10 -taulutietokoneestaan, jonka virallinen mallimerkintä on Z500KL (edeltäjän Z500M). Kokonaisuus perustuu Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään.

Kyseessä on 9,7-tuumaisella VisualMaster-kosketusnäytöllä varustettu taulutietokone, jossa on 2048 x 1536 pikselin resoluutio. Valmistajan mukaan näytön sivuilla on markkinoiden ohuimmat 5,32 millimetrin kehykset, joiden ansiosta screen-to-body-aste nousee 78 prosenttiin. Itse kosketusnäyttö perustuu IPS-teknologiaan.

Metalli on keskeisessä roolissa ZenPad 3S 10 -tabletissa. Siinä on alumiininen runko ja selkeät sekä elegantit linjat, kehuu Asus. Laite on paksuudeltaan 6,75 millimetriä ja se painaa 490 grammaa. Siinä on timanttileikatut reunat ja anodisoitu kiillotettu pinta, jotka lisäävät laitteen näyttävyyttä.

Asuksen VisualMaster-teknologia yhdistää laitteiston ja ohjelmiston luodakseen mahdollisimman aidon katselukokemuksen. Mukana on laaja 95 prosentin NTSC-väriavaruus ja sinisen valon suodatus.

ZenPad 3S 10 (Z500KL)

Voimaa Asuksen uudelle taulutietokoneelle antaa Snapdragon 650 -siru, jonka tukena on Adreno 510 -grafiikkaohjain sekä neljä gigatavua RAM-käyttömuistia. MicroSD-kortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa kokonaisuus tarjoaa 32 gigatavua. ZenPad 3S 10 tukee LTE-teknologiaa ja sisältää näin luonnollisesti SIM-korttipaikan. Sen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat A-GPS, GLONASS, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac ja Bluetooth 4.1.

Tabletissa on kaksi kaiutinta ja se tukee SonicMaster 3.0 -teknologiaa, joka parantaa äänenvoimakkuutta, laatua ja tehosteita. Lisäksi DTS Headphone:X tarjoaa mukaansatempaavan, elokuvamaisen 7.1-kanavaisen tilaäänikokemuksen suoraan kuulokkeisiisi.

Laitteen taakse on upotettu kahdeksan megapikselin kamera. Edestä löytyy viiden megapikselin kamera. Molemmat tukevat videotallennusta 1080p-tarkkuudella.

Akku on ZenPad 3S 10 (Z500KL) -tabletissa kapasiteetiltaan 7800 milliampeerituntia. Pakettiin kuuluu USB Type-C -portti, jonka kautta laitetta voi ladata nopeasti Quick Charge 3.0 -tuen ansiosta.

Pelaaminen on nostettu keskeiseen rooliin ZenPad 3S 10 -tabletissa. Siinä on uusi Zen UI -käyttöliittymä Game Genie -ominaisuudella. Se tuo pelaajille ponnahdusikkunamaisen työkalupalkin, joka tarjoaa minihakuikkunan sovellusten sisälle etsiäksesi reittejä ja tietoa pelaamistasi peleistä. Asus tarjoaa mukaan myös integroidun streamaus-ominaisuuden, jonka avulla omaa pelaamista on helppo lähettää YouTube Gaming -toiminnon kautta.

ZenPad 3S 10 (Z500KL)

Taulutietokonettaan varten Asus on suunnitellut myös oman Z Stylus -kynän, joka tarjoaa puhtaan ja yksinkertaisen kirjoitus- sekä piirtokokemuksen. Valmistajan mukaan sen käyttö on yhtä helppoa kuin perinteisenkin kynän. Z Stylus sopii täydellisesti luoviin tehtäviin kuten luonnosteluun, maalaamiseen ja suunnitteluun sen tarkkuuden ja herkän monikosketusteknologiansa ansiosta.

ZenPad 3S 10 (Z500KL) -tabletin hinta pyörii noin 400 eurossa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin laite nähdään myynnissä.