Saippuaa ja vettä: Kyoceralta pestävä Android-älypuhelin

Nyt on älypuhelimeen keksitty sen verran erikoinen myyntivaltti, että vaikka japanilaisen Kyoceran laitteita ei täällä Suomen kamaralla myydäkään, niin on tästä aivan pakko uutisoida. Yhtiö on nimittäin julkaissut markkinoille Rafre-nimeä kantavan puhelimen, jota Kyocera markkinoi varsin erikoisella tavalla.

Kyoceran uutuus on nimittäin pestävä. Kyllä. Rafreen voi huoletta lorauttaa vähän saippuaa, vaahdottaa sen kunnolla lian poistamiseksi ja huuhdella hanan alla kuumassa vedessä. Puhelin kestää nimittäin kuumaa vettä, joten sen voi ottaa mukaan vaikka porealtaaseen, jos siltä nyt sattuisi tuntumaan. Puhelimen markkinointivideo on varsin hauska, sillä siinä ei esitellä puhelimen toimintoja, vaan ainoastaan vaahdotetaan saippuaa laitteen puhdistamiseksi.

Rafressa on viiden tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttö, jonka näyttö toimii vaikka ruutu tai kädet olisivat märät. Lisäksi puhelimessa on erillinen ruokasovellus, jossa reseptejä voi selata koskettamatta ruutuun eleliikkein. Näin puhelinta ei tarvitse yrittää käyttää likaisin sormin (vaikka mitä se haittaisi, kun puhelimen voi hinkuttaa saippualla puhtaaksi?).

Kyocera Rafre

Puhelin täyttää MIL-STD-810G-, IPX5-, IPX8– ja IP5X-suojaluokitukset. Kooltaan Rafre on 142 x 71 x 10,4 millimetriä ja se painaa 158 grammaa. Akku on kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia.

Laitteen sisällä hyrrää Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri. Puhelimesta löytyy lisäksi kaksi gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, 13 megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera, 4G LTE, WiFi IEEE802.11a/b/g/n/ac ja Bluetooth 4.2.

Puhelimen ohjelmistona toimii Googlen mobiilialustan tuore Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä.

Kyocera Rafre saapuu Japanissa myyntiin maaliskuussa Pale Pink -pinkkinä, Clear White -valkoisena ja Light Blue -sinisenä. Hintatietoja ei toistaiseksi paljastettu.