Videolla: tällainen on Google Tango käytännössä

Google Tango

Google Tango. Olet saattanut kuulla tästä Googlen kokonaisuudesta, joka tarjoaa kehittäjille alustan, jonka kautta jakaa niin sanotun laajennetun todellisuuden (augmented reality) sisältöä käyttäjille. Toistaiseksi sitä tukevat vain muutamat puhelimet, joista Suomessakin saatavilla on jutun lopussa nähtävällä videolla Lenovo Phab 2 Pro -puhelin. Lisäksi markkinoille on tulossa Asuksen ZenPhone AR, joka esiteltiin muutamia viikkoja sitten CES 2017 -messuilla.

Mikä Google Tango on sitten käytännössä? Se valjastaa puhelimen useat sensorit ja takakameroiden yhdistelmän mahdollistamaan laajennetun todellisuuden kokemuksen.

Jutun lopussa nähtävällä videolla esiintyyn Lenovo Phab 2 Pro -puhelin Pocketnow:n videolla, joka antaa hyvän kuvan siitä, mitä Google Tango on käytännössä. Pikaisesti mainittuna se mahdollistaa virtuaalisten elementtien tuomisen reaalimaailmaan älypuhelimen ruudun kautta. Puhelimen takana olevat kamerat tunnistavat sillä kuvattavan maailman, sen objektit, mitat ja syvyydet. Näin käyttäjä voi esimerkiksi sovitella sohvaa olohuoneeseen tai pelata dominopalikoilla keittiönpöydällä. Mutta sen enempää jaarittelematta, katsokaa alta löytyvä video, joka antaa loistavan käsityksen siitä miten Googlen Tango toimii todellisuudessa.

YouTube, Pocketnow, Lenovo Phab 2 Pro with Google Tango: Augmented Reality is Rad