Applelta ennätystulos: iPhonen myynti jälleen nousuun

Apple on julkaissut vuoden 2016 viimeisen neljänneksen tuloksensa. Se osoittaa, että yhtiö on edelleen loistavassa vedossa, sillä Apple takoi loka-joulukuun osalta mahtavan tuloksen lyöden kaikki aikaisemmat ennätyksensä. Apple liikevaihto kasvoi kaikkien aikojensa ennätykseen ollen 78,4 miljardia dollaria, kun vuotta aikaisemmin liikevaihto oli 75,8 miljardia. Yhtiön liikevaihdosta 64 prosenttia tuli muualta kuin Yhdysvalloista.

Applen tärkein tuote on tuloksen ja myynnin osalta ollut jo vuosia iPhone. Sen myynti on ollut vuoden 2016 aikana loivassa laskussa. Monien mielestä syy tähän löytyy siitä, että iPhone 7 on yksinkertaisesti ”tylsä”. Tässä tapauksessa tylsällä viivataan Applen älypuhelimen muotoiluun ja rakenteeseen, johon iPhone 7 ei tuonut kunnollista uudistusta, vaan Apple jatkoi samalla muotokielellä jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä iPhonen myynti lähti kuitenkin jälleen nousuun ja ylsi kaikkien aikojen ennätykseensä. Yhtiö myi ennätykselliset 78,29 miljoonaa puhelinta, joka on 3,52 miljoonaa kappaletta vuodentakaista enemmän.

iPadin myynti jatkoi sen sijaan selvää laskuaan. Taulutietokoneiden myynti sukelsi vuodentakaisesta 16,12 miljoonasta kappaleesta 13,08 miljoonaa iPadiin.

Mac-tietokoneita loka-joulukuussa myytiin 5,37 miljoonaa kappaletta. Se on lähes saman verran kuin vuotta aikaisemmin, jolloin niiden myynti ylsi 5,31 miljoonaan.

Yhtiön muiden tuotteiden liikevaihto laski vuodentakaisesta hieman. Harmillisesti Apple ei erittele esimerkiksi Apple Watchin myyntiä vaan laskee sen yhteen muun muassa Apple TV:n, iPodin ja Beats-tuotteiden kanssa. Näiden muiden tuotteiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 4,02 miljardia dollaria. Vuoden 2015 vastaavana jaksona liikevaihto oli 4,34 miljardia.

Applen palveluyksikön (Apple Care, Apple Pay, digitaalinen sisältö) liikevaihto kasvoi 6,05 miljardista 7,17 miljardiin dollariin.

Vuoden 2017 osalta Appleen kohdistuu paljon odotuksia. Keskeisin näistä liittyy luonnollisesti iPhoneen, jonka odotetaan uudistuvan täydellisesti, kun seuraavan sukupolven malli esitellään. Lisäksi yhtiöltä nähdään todennäköisesti uusi Apple Watch sekä mahdollisesti toisen sukupolven iPad Pro 12,9″. Tietokoneiden osalta Apple päivittänee iMacin uusilla sisuskaluilla. Monet odottavat myös päivitettyä Mac Pro -konetta, johon ei ole tuotu muutoksia sitten vuoden 2013, jolloin Apple esitteli maailmalle kokonaan uudistetun Mac Pron.

Apple Press, Apple Reports Record First Quarter Results

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!