Huaweilta Suomeen Honor 8 Lite

Huawei Honor 8 Lite

Viime vuoden elokuussa Suomeen saapunut Huawei Honor 8 saa helmikuun aikana odotetun pikkuveljen, eli Honor 8 Liten. Uutuuden ennakkomyynti Suomessa on jo käynnistynyt, mutta virallisesti laite saapuu kauppojen hyllyille 17. helmikuuta. Honor 8 Liten suositushinta on 269 euroa, kun Honor 8:n hinta pyörii tällä hetkellä noin 380 eurossa.

Uusi Honor 8 Lite muistuttaa ulkoisesti esikuvaansa ja rakentuu Honor 8:n tavoin 15-kerroksisesta tyylikkäästi viimeistellystä 2.5D-takalasipinnasta. Se sijoittuu kokoluokaltaan samaan kategoriaan isoveljensä kanssa. Puhelin tarjoaa 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytön. Mitoiltaan Honor 8 Lite on 147,2 x 72,9 x 7,6 millimetriä ja se tulee ensin saataville mustana ja valkoisena. Helmikuun lopussa valikoima täydentyy kultaisella variantilla ja maaliskuun lopulla sinisellä versiolla.

Huawei Honor 8 Lite

Tämä on puhelinkaupan kannalta tärkeä hintaluokka, jossa kysyntä on kovaa. Honor-puhelimissa on hyödynnetty eri lippulaivamalliemme suosituimpia elementtejä, eikä Honor 8 Lite ole poikkeus. Tuntien suomalaisten puhelinkäyttötottumukset meillä ja jälleenmyyjillämme on suuret odotukset tälle”, toteaa Huawei Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom.

Honor 8:n sisältä löytyy valmistajan oma Kirin 655 -järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan suoritinydintä. Sen tukena on kolme gigatavua käyttömuistia ja tallennustilaa löytyy 16 gigatavua. Puhelimessa on tupla-SIM-ominaisuus, jossa Honor 8 Litessä toiseen korttipaikkaan voidaan sijoittaa joko SIM-kortti tai microSD-muistikortti.

Kamerasta Honor 8 Litessä ei ole tingitty, kehuu Huawei. Takaa löytyy isoveljen tavoin 12 megapikselin kamera f/2.2-optiikalla, jonka tarkennus reagoi 0,3 sekunnissa. Edessä on kahdeksan megapikselin kamera 77 asteen laajakuvalinssillä.

Honor 8 Liten ohjelmiston pohjana toimii Android 7.0 Nougat, jonka päällä on Huawein uusi EMUI 5.0 -käyttöliittymä. Se tarjoaa Huawein mukaan sulavan käyttökokemuksen ja sisältää uutena ominaisuutena muun muassa sisäänrakennetun virusskannauksen, joka tarkistaa laitteen kaikki tiedostot ja sovellukset mahdollisilta haittaohjelmilta.

Uutukaisesta löytyy totta kai myös sormenjälkilukija, joka löytyy takaa. Sen käyttö on vaivatonta ja nopeaa, avaten puhelimen lukituksen 0,3 sekunnissa. Honor 8 Lite tukee lisäksi 4G LTE -verkkoa sekä sisältää tehokkaan 3000 milliampeeritunnin akun.

Republic of Communications, Huawei tuo Suomeen hintaluokassaan puhuttelevan uutuuden, Honor 8 Liten

3 kommenttia

  1. Leveyttä reilusti yli 70mm ja painoa liki 150g, mikä ihmeen ”lite” tuollainen halko on?

    Aidosti pieni puhelin on 65mm tuntutämaan leveydeeltään ja mieluusti alle 130g painoltaan.

  2. 2 päivää käyttäny, tämähän on parempi mitä luulin, mukava käyttää, kaikki tarpeellinen löytyy

    1. Mukava kuulla! Mielestäni Honor 8 Lite on hintaansa nähden oikein mainio luuri! 🙂

Kommentointi on suljettu!