Sonyn Xperia-puhelinten myynti romahti 33 prosenttia

Xperia-puhelimet

Japanilaisella Sonylla ei ole syytä juhlaan, mitä tulee Xperia-älypuhelimien myyntiin. Yhtiön älypuhelinten myynti romahti nimittäin vuositasolla peräti 33 prosenttia. Japanilaisyhtiö sai kaupaksi ainoastaan 5,1 miljoonaa Xperia-puhelinta, kun samaan aikaan esimerkiksi Apple myi 78 miljoonaa iPhonea.

Sonyn heikoista puhelinmyynnistä kertoo erityisesti se, että viimeksi Xperia-mallistoa on myyty vuoden viimeisellä neljänneksellä alle kuusi miljoonaa kappaletta vuoden 2010 loka-joulukuussa. Xperia-malliston myynti on parhaimmillaan yltänyt yhden neljänneksen aikana 11,9 miljoonaa kappaleeseen, joka tapahtui vuoden 2014 loka-joulukuussa.

Kaikkiaan japanilaisvalmistaja myi koko viime vuoden aikana Xperia-puhelimia 15,1 miljoonaa kappaletta. Paljon täytyy siis muuttua, jos Sony aikoo pysyä edes jollain tapaa merkittävänä valmistajana älypuhelinmarkkinoilla. Yhtiön puhelinmyynti on nimittäin laskenut tappavan tasaiseen tahtiin viimeiset kaksi vuotta. Aika näyttää, pystyykö Sony tekemään korjausliikkeen vuoden 2017 aikana.

Alla vielä Xperia Blog -sivuston hienosti kokoama kaavio, joka kattaa pitkälti koko Xperia-malliston (Android-aikakauden) myyntitilastot vuosineljänneksittäin:

Xperia-myynti

Xperia Blog, Sony lowers full year Xperia shipments again; 5 million smartphones sold in last quarter

2 kommenttia

  1. Sonyn pitäisi panostaa puhelimien ulkomuotoon. Ne ovat vuodesta toiseen saman näköisiä.

    1. Ainakin osa näyttää vähän erilaisilta kuin sadat muut puhelimet.

Kommentointi on suljettu!