Videolla Nokia 6: Android Nougat -älypuhelin

Nokia 6 arvostelu

Nyt kun alkuvuodesta julkistettu Nokia 6 on ollut Kiinassa myynnissä hetken aikaa on verkkoon alkanut virrata videoarvosteluita tästä kotimaisen HMD Global Oy:n ensimmäisestä Nokia-brändiä kantavasta älypuhelimesta. Tammikuussa esitelty Nokia 6 tuli lähes koko maailmalle niin sanotusti puskista, sillä se julkistettiin ilman ennakkoilmoitusta pelkän lehdistötiedotteen kera. Kyseessä on ainoastaan Kiinan markkinoille suunnattu Android 7.0 Nougat -pohjainen älypuhelin, jonka odotetaan saavan seurakseen uusia Android-Nokia-älypuhelimia helmi-maaliskuun taitteen Mobile World Congress 2017 -messuilla. Niistä ainakin osa saapuu toivottavasti myös Suomeen.

Olemme julkaisseet Nokia 6:sta videoita MobiiliBlogissa aikaisemminkin, mutta nyt nähtävät ”pätkät” ovat muun muassa kuvanlaadultaan huomattavasti parempia sekä kaiken lisäksi englanniksi, joten niistä saa siinäkin mielessä huomattavasti enemmän irti.

Nokia 6 on Snapdragon 430 -järjestelmäpiiriin, neljään gigatavuun käyttömuistia, 64 gigatavuun sisäistä tallennustilaa, 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin sivuilta kaarevaan kosketusnäyttöön, 16 megapikselin kameraan ja metalliseen unibody-rakenteeseen perustuva älypuhelin.