Android-puhelinten Internet-jako automatisoitui – toistaiseksi vain Pixel- ja Nexus-laitteille

Google Pixel ja Pixel XL

Google on tuonut Android-käyttöjärjestelmään uuden ominaisuuden, joka helpottaa Internet-yhteyden jakamista muiden laitteiden kanssa. Uuden toiminnon myötä käyttäjä pystyy jakamaan esimerkiksi puhelimensa Internet-yhteyden muille laitteille käytännössä automaattisesti. Käyttäjä pystyy puhelimensa asetuksista asettamaan päälle Instant Tethering -ominaisuuden, jonka myötä sitä tukevat laitteet pystyvät liittymään sen jakamaan Internet-yhteyteen automaattisesti.

Isäntälaitteena voivat toimia Pixel-, Pixel XL-, Nexus 6-, Nexus 5X– ja Nexus 6P -puhelimet, joissa on Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmä. Kyseiset puhelimet tukevat siis automaattista Internet-yhteyden jakamista. Laitteet, jotka kykenevät liittymään puhelimesta jaettuun verkkoyhteyteen täysin automaattisesti ovat Pixel, Pixel XL, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C ja Nexus 9, joissa on vähintään Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä. Lisäksi vaatimuksena on, että isäntälaitteessa ja siihen yhdistyvässä laitteessa on käytössä sama Google-tili.

Käytännössä ominaisuus toimii siis niin, että käyttäjä kytkee esimerkiksi Pixel-puhelimestaan automaattisen Internet-jaon päälle, jonka jälkeen yllä mainitut puhelimet ja tabletit pysyvät käyttämään tarvittaessa täysin automaattisesti Pixelin datayhteyttä. Puhelimella tai tabletilla, jolla halutaan liittyä isäntälaitteen jakamaan verkkoon käynnistetään asetuksista Get data connection. Yhteyden isäntälaitteeseen voi katkaista manuaalisesti, mutta ominaisuus on rakennettu älykkääksi ja se katkaisee yhteyden automaattisesti 10 minuutin kuluttua, jos dataa ei ole kyseisen aikarajan sisällä liikkunut. Tämä säästää akkua, kun yhteys ei ole turhaa päällä pitkiä aikoja ilman käyttöä.