Nokia ”N Series” tekee paluun uuden N95-puhelimen muodossa?

Nokia N95. Vuonna 2007 julkistettu N95 oli oikeastaan viimeinen todellinen hitti suomalaiselta Nokialta ennen kuin sen alamäki alkoi, kun kosketusnäyttöpuhelimet iPhone eturintamassaan ryhtyivät valloittamaan markkinoita. Nokia N95 oli liukukannellinen puhelin, jossa alaosaa liu`uttamalla ylöspäin sai esille multimedia painikkeet ja alapäin työntämällä perinteisen numeronäppäimistön. Se oli omalla aikakaudellaan edistyksellinen puhelin, jossa oli 2,6 tuuman 240 x 320 pikselin näyttö, viiden megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla, Bluetooth, WiFi, infrapuna, muistikorttipaikka ja Symbian S60 3rd Edition -käyttöjärjestelmä, joka mahdollisti moniajon ja sen verkkoselain tuki HTML-, JavaScript– ja Adobe Flash -teknologioita.

Nyt tämä legendaarinen Nokia N95 saattaa olla tekemässä paluun. Suomalainen HMD Global Oy on nimittäin täyttänyt Kiinassa hakemuksen ”N Series” -tavaramerkille. Vaikuttaa siis siltä, että HMD olisi palauttamassa useita myyntimenestyksiä sisältäneen ”N Series” -sarjan markkinoille.

Nokia "N Series"

Huhun mukaan HMD valmistelisi markkinoille Nokia N95 -nimeä kantavaa puhelinta. Tiedot kertovat, että julkistus olisi tapahtumassa Barcelonassa 26. helmikuuta järjestettävässä tilaisuudessa, eli päivää ennen Mobile World Congress 2017 -messujen alkua.

Alustavasti vaikuttaa siltä, että Nokia N95 sijoittuisi markkinoilla keskiluokkaan. Puhelimesta odotetaan löytyvän Snapdragon 600 -sarjan järjestelmäpiiri. Muut tekniset tiedot ovat toistaiseksi pimennossa.

Nokian odotetaan julkistavan markkinoille Mobile World Congress 2017 -messuilla kahdesta kolmeen uutta laitetta. Olemme jo aikaisemmin uutisoineet Nokia P1 -mallista, joka olisi näillä näkymin muodostumassa HMD:n lippulaivapuhelimeksi. Aika näyttää, mitä HMD tilaisuudessaan lopulta lanseeraa.

5 kommenttia

  1. Olispa tulossa uus qwerty-luuri jo vihdoin. Toivo on hiipunut, muttei kokonaan kadonnut.

  2. E5 Noksulla mennään. 6 v. katolta pudonnut ja suojellut alumiinikuorellaan muutamalta kovalta iskulta. Kestää ja kestää. Akkukin vain pakastimeen yöksi ja lataa niin taas kestää viikon! Tekis nuo älyttömät perässä kun siinä kaikki tarvittavat, jopa se mikkihiiri netti ja kartatkin.. Ei tarvitse kuitenkaan naama sinisenä kytätä puhelinta kun ei sitä nykypolvea enää. Qwertyä miekin kaipaisin jos tästä nyt koskaan puhti loppuis. Tai pahimmillaan katoais. Näytön suojaushan se on noissa nykyvehkeissä kuulemma pahinta jos vähänkin kopauttaa niin räks. Tais kalvot loppua tästä. Ja ainiin se taskulamppu. Se oli aikanaan ostokriteeri ja on ollut työkäytössä paljon apua.
    Vielä boonusta olis saada tiedot keskenään kuten osoitteet sun muut siirrettyä vaikka koneen kautta kun niitä ei viitsisi näppäillä päiväkausia

    Kunhan olis vedettävä näppis, läppä linssin eteen (ja varmaan muistutus jos otat kuvaa et se on edessä.. (jos ei atm) , kosketushommaa inhoan vaikka miten tekniikkamieheks kutsuisivat. Sama tuo läppärin ”padi”. Mitä sillä tekee kun hiirellä tottunut piirtämään. Kunhan vaan ei ole Windows olis aika buenoa. Liuku näytön eteen, olispa haastetta kunhan ei olis levis mallia kuten joku käännettävä versio. Meinasin jo BlackBerryä katella korvaajaks mikäli tulis tarve.

  3. ”..alaosaa liu`uttamalla ylöspäin sai esille multimedia painikkeet..”
    -Eivätkö ne ole aina esillä?:)

  4. Toivotaan, että Nseries-puhelimia julkaistaan oikein kunnolla HMD Globalin toimesta mukaan lukien N95. 🙂

Kommentointi on suljettu!