Googlelta ja LG:ltä kaksi Android Wear 2.0 -kelloa: Watch Style ja Watch Sport

LG Watch Style ja Watch Sport

Android Wear 2.0 -päivityksen yhteydessä Google esitteli markkinoille myös kaksi sitä hyödyntävää älykelloa, jotka se on suunnitellut yhdessä LG:n kanssa. Toisin sanoen uusien LG Watch Sport– ja LG Watch Style -kellojen kanssa idea on pitkälti sama kuin Nexus-laitteiden kanssa, joissa Googlella on aina ollut mukana näkyvä kumppani. Kyseiset kellot ovat ensimmäiset markkinoilla olevat Android Wear 2.0 -pohjaiset älykellot ja löytyvät kaupoista toistaiseksi ainoastaan Yhdysvalloissa.

LG Watch Style

Parivaljakosta LG Watch Style on se edullisempi vaihtoehto. Kyseessä on kevyt ja kompakti älykello klassisella sekä yksinkertaisella muotoilulla. Metallirunkoinen kello on saatavilla kolmena eri väriversiona, jotka ovat hopea, ruusukulta sekä titaani. Sen rannekkeet ovat nopeasti vaihdettavissa kiitos Google MODE -tuen, jonka ansiosta hihna voidaan vapauttaa nopeasti liukupainikkeesta. Watch Style käyttää 18 millimetrin kokoisia rannekkeita ja sen myyntipakkaus sisältää sekä silikonisen että nahkaisen rannekkeen. Kellon oikealla sivulla olevalla virtapainikkeella voi rullata käyttöliittymää sekä tuoda esille sovellusvalikon ja Google Assistant -oppaan.

Teknisesti katsottuna LG Watch Style tarjoaa 1,2 tuuman P-OLED-näytön, jonka tarkkuus on 360×360 pikseliä. Sisällä hyrrää älykelloille suunnattu Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri 1,1 gigahertsin kellotaajuudella. Sen tukena on 512 megatavua käyttömuistia ja tallennustilaa löytyy neljän gigatavun verran. Yhteyksiin kuuluvat Bluetooth ja WiFi. Akku on kapasiteetiltaan 240 mAh:ta. Itse kello täyttää IP67-suojaluokituksen, joka tarkoittaa, että kello on suojattu roiskeilta ja hetkelliseltä upotukselta veteen. LG Watch Stylen viralliset mitat ovat 42,3 x 45,7 x 10,79 millimetriä ja sen virallinen suositushinta on 249 dollaria.

LG Watch Sport

LG Watch Sport on toistaiseksi markkinoiden tehokkain Android Wear -pohjainen älykello, kehuu Google. Sen väreihin kuuluvat titaani ja tummansininen. Mukana toimitetaan laadukas elastomeeristä valmistettu ranneke (Watch Sport ei tue MODE:a). Watch Sport on niin ikään varustettu pyöritettävällä virtapainikkeella, joka mahdollistaa erilaisten toimintojen suorittamisen. Runkoon on liitetty myös kaksi muuta painiketta, jotka vievät käyttäjän suoraan Google Fit– ja Android Pay -sovelluksiin.

Uudessa Watch Sport -kellossa on erittäin tarkka 480 x 480 pikselin P-OLED-kosketusnäyttö, joka on kooltaan 1,38 tuumaa. Tämä tarkoittaa noin 492 ppi:n tarkkuutta. Sisällä jyskyttää Style-mallista tuttu 1,1 gigahertsin Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri, mutta käyttömuistia löytyy 512 megatavun sijaan 768 megatavua. Kuten nimikin kertoo, Watch Sport suuntautuu urheilijoille ja niinpä siitä löytyy muun muassa sykemittari sekä GPS. Näin puhelimen voi jättää huoletta kotiin esimerkiksi juoksulenkin ajaksi. Kellon muita ominaisuuksia ovat SIM-korttipaikka ja LTE-tuki, WiFi, Bluetooth, NFC, neljä gigatavua tallennustilaa ja 430 mAh:n akku. Watch Sport on suojattu Style-mallia paremmin vedeltä ja se täyttää IP68-suojaluokituksen vaatimukset. Kooltaan LG Watch Sport on 45,4 x 51,21 x 14,2 millimetriä. Uutuuden suositushinta on 349 dollaria.