Videokatsaus Honor 8:n Android 7.0 Nougat -päivitykseen

Honor 8 Android Nougat

Julkaisimme MobiiliBlogissa jo viime vuoden lokakuussa kattavan videotestin Huawein tuolloin markkinoilla täysin uuteen Honor 8 -puhelimeen. Sittemmin olemme myös julkaisseet vinkkejä Honor 8:n käyttöön ja nyt näiden jatkoksi teemme katsauksen puhelimelle julkaistuun Android 7.0 Nougat -päivitykseen. Kyseessä on merkittävä kokonaisuus Huawein suositulle puhelimelle, joka on ollut Suomessakin saatavilla jo ainakin osalle laitteen käyttäjäkunnasta. Joko olet saanut omaasi Nougat-päivityksen?

Päivitys tuo mukanaan paitsi Android 7.0 Nougatin sisältämät parannukset niin myös Huawein uuden EMUI 5.0 -käyttöliittymän. EMUI 5.0 sisältää muutamia odotettuja uudistuksia kiinalaisvalmistajan käyttöliittymään ja jutun lopusta löytyvällä videolla keskitytäänkin pitkälti sen käsittelyyn. Vaikka päivitys löytyisikin jo puhelimestasi, kannattaa video vilkaista, sillä se saattaa opettaa siitä uusia ”temppuja”. Lisäksi se valaisee hyvin niistä muutoksista, joita käyttäjä ei varsinaisesti näe. Nämä liittyvät erilaisiin optimointeihin, joita Huawei on tehnyt käyttöliittymäänsä uudessa viitosversiossa.

Huawei Honor 8 perustuu 5,2 tuuman full hd -kosketusnäyttöön, Kirin 950 -järjestelmäpiiriin (4×2.3 GHz Cortex-A72 & 4×1.8 GHz Cortex A53), neljään gigatavuun RAM-käyttömuistia sekä 32 tai 64 gigatavuun tallennustilaa. Puhelimessa on kaksi nano-SIM-korttipaikkaa, joista toinen toimii myös microSD-korttipaikkana. Laitteen takaa löytyy kaksi 12 megapikselin kameraa ja edestä kahdeksan megapikselin kamera. Puhelimen hinta Suomessa pyörii tällä hetkellä noin 370 euron tuntumassa.

3 kommenttia

 1. Erinomainen video, nästä oppii paljon.

  Muutamia mieleen tulleita / löydettyjä Android 7.0:n / EMUI 5.0:n ominaisuuksia Huawein käyttöliittymässä, joita videosta jäi pois, joista osasta saattaa tosin olla mainittu aiemmissa jutuissa:
  – Saapuneiden tekstiviestien osalta varoitetaan haitallisista nettilinkeistä, mikäli toiminto otetaan erikseen käyttöön, Avastin toiminto.
  – Kalenterisovellus tukee nyt koko näytön kokoista kuukausinäkymää, jolloin tapahtumat näkyvät sinisten pallojen sijaan tekstinä tapahtumapäivän alla erillisen listan sijaan. Näkymän saa vaihdettua pyyhkäisemällä kuukausinäkymässä ylös- tai alaspäin näkymästä riippuen.
  – Aloitusnäytön voi kääntää myös vaakatasoon, mikäli toiminnon ottaa aloitusnäytön asetuksista (aloitusnäyttö ulospäin zoomaamalla) käyttöön.
  – Mukana on myös silmien mukavuus -tila, joka vähentää sinisen valon määrää halutussa määrin (säädettävissä portaattomasti liukusäätimestä) vaikkapa tiettyjen kellonaikojen puitteissa.
  – Dual App -toiminto, jossa Facebookiin ja Whatsappiin on mahdollista kirjautua kahdella eri tilillä, esim. työ- ja vapaa-ajan keskustelut erikseen.
  – Lukitusnäytölle ilmestyvät ilmoitukset pystyy nyt ohittamaan suoraan pyyhkäisemällä avaamatta laitteen lukitusta.

  Jaetun näytön tilassa jälkimmäisen sovelluksen pystyy muuten hakemaan koti-painiketta painamalla sovellusvalikosta/aloitusnäytön välilehdiltäkin, mikäli haluttua sovellusta ei viimeksi käytetyistä löydy ja vaikka toinen sovellus olisi jo yläpuolella auki. Chromessa pystyy selaimen valikkopainikkeen alta siirtämään halutessaan auki olevan välilehden toiselle auki olevalle näytön puoliskolle.

  Pelittää kaiken kaikkiaan hienosti omassa Honor 8:ssa tuo Android 7.

 2. Mielenkiintoisena lisänä Honor 8:n Android 7.0 / EMUI 5.0 -päivityksen myötä laitteen kamerasovellukseen näyttää tulleen tuki RAW-valokuville, kunhan ottaa käyttöön Pro-valokuvatilan. RAW-kuvathan olivat aiemmin P9:n yksinoikeus Honor 8:aan nähden ja joillekin tärkeä deal breakeri laitteiden väliltä valitessa.

 3. Tänään 15.5 tuli omaani päivitys Nougat ja emui 5. Honor 7 Lite kyseessä.

Kommentointi on suljettu!