HTC:n uudessa U Ultra -puhelimessa kaksi näyttöä

HTC U Ultra

Taiwanilainen HTC on esitellyt hiljattain markkinoille uuden älypuhelimen, jonka se kehuu heijastavan käyttäjäänsä. Tällä yhtiö viittaa muun muassa siihen, että HTC U Ultra oppii miten puhelinta käytetään, joka mahdollistaa käyttökokemuksen jatkuvan automaattisen personoimisen. Puhelin saapuu ensimmäisille markkinoille helmikuun aikana. Se nähdään myös Suomessa, sillä laitteelle löytyy jo suomenkielinen osio HTC:n verkkosivustolta.

HTC U Ultra rakentuu lasisten pintojen ympärille, jota HTC kutsuu nestemäiseksi pinnaksi. Puhelimessa on symmetrinen rakenne, jossa lasipintojen työstämiseksi on kehitetty täysin uusi prosessi, jossa värejä on lasissa useita kerroksia heijastaen valoa kauniisti – lisäämällä loistoa ja syvyyttä joka kulmasta. Tämän jälkeen pintaa on muovattu käyttäen äärimmäistä painetta ja lämpöä jäljitellen luonnollista pintajännitystä nesteessä; taitto ja taivutus pinnan luomiseksi on täydellinen sekoitus sekä metallia että lasia. Takaosaa on pyöristetty vahvasti reunoista ja kooltaan U Ultra on 162,41 x 79,79 x 3,6-7,99 millimetriä. Painoa löytyy tasan 170 grammaa.

HTC U Ultra

Valituilla markkinoilla nähdään myös erityinen ja ultra-kovalla safiirilla suojattu U Ultra, jossa sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua. Safiiri on yksi kovimmista materiaaleista suojaamaan puhelinta ja esimerkiksi Apple on käyttänyt sitä sormenjälkilukijan sekä kameran linssin suojaamiseksi.

HTC U Ultra

Uutuuden etupuolella on 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin Super LCD 5 -kosketusnäyttö Gorilla 5 -lasilla suojattuna. Puhelimen päänäytön oikeassa yläreunassa on toinen näyttö (kuten LG V10– ja V20-puhelimissa), joka on kooltaan 2,05 tuumaa (1040 x 160 pikseliä) ja mahdollistaa nopean pääsyn päivittäisiin toimintoihin. Käyttäjä voi tuoda kakkosnäytölle näkyviin esimerkiksi käytetyimmät yhteystiedot ja sovellukset, jonka lisäksi se osaa kertoa muun muassa saapuneista ilmoituksista. Päänäytön alta löytyy kotipainike, johon on integroitu sormenjälkilukija.

HTC U Ultran sisuksista löytyy Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on neljä gigatavua käyttömuistia. Tallennustilaa on 64 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Sisällä on 3000 milliampeeritunnin akku, joka tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta. Puhelimessa on USB Type-C -portti.

HTC U Ultra

Puhelimen takana on muusta laitteesta ulkoneva 12 megapikselin UltraPixel 2 -kamera 1,55μm kokoisilla pikseleillä, laser-tarkennuksella, optisella kuvanvakaimella, f/1.8-aukolla ja 4K-videokuvauksella. Etupuolelta löytyy 16 megapikselin UltraPixel-tilalla varustettu kamera, jossa on f/2.0-optiikka.

HTC U Ultra on lisäksi varustettu kahdella SIM-korttipaikalla. Kuten useimmilla valmistajilla on tapana, käyttää myös HTC niin sanottua hybridi SIM-telakkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että toiseen paikoista voidaan asettaa joko SIM-kortti tai microSD-muistikortti. Nykytrendiä seuraten laitteesta puuttuu kuitenkin 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Ohjelmiston pohjana toimii Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä. Sen päällä lepää taiwanilaisvalmistajan HTC Sense -käyttöliittymä, joka tukee Google Assistant -opasta. Alussa mainitusta käyttäjän toimintatapojen oppimisesta huolehtii HTC Sense Companion, jota valmistaja mainostaa henkilökohtaisena kumppanina. Se oppii käyttäjästään jatkuvasti ja osaa ehdottaa esimerkiksi miten kannattaa pukeutua töihin sääolosuhteet huomioiden. Puhelin osaa jopa muistuttaa lisävirtalähteen ottamisesta mukaan pitkälle matkalle sekä muun muassa suositella ravintoloita.

Musiikin kuuntelua HTC U Play parantaa ainutlaatuisella HTC U Sonic -teknologialla. Se analysoi jokaisen käyttäjän korvan Sonic-pulssilla ja sopeuttaa näin äänen jokaisella käyttäjälle erikseen.

Käyttöliittymässä on sisäänrakennettu puheentunnistus, joka tunnistaa käyttäjänsä äänen. Se mahdollistaa näin U Ultran lukituksen avaamisen, puheluihin vastaamisen ja viestien lähettämisen puhetta käyttämällä.

HTC U Ultra, mikrofonit

Puheentunnistusta kehutaan erittäin tarkaksi, kiitos neljän todella herkän suuntaamattoman mikrofonin. Nämä neljä kaiutinta mahdollistavat lisäksi loistavan, 360 asteen äänitallennuksen videoihin.

Uutukainen tukee totta kai myös 4G LTE -verkkoa sekä muun muassa seuraavia yhteyksiä: A-GPS, GLONASS, BDS, NFC, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz) ja Bluetooth 4.2.

HTC U Ultra on jo ennakkotilattavissa muun muassa Verkkokauppa.comista. Hintaa laitteella on 799,90 euroa. Verkkokauppa.com arvioi toimituksien käynnistyvän Suomessa aikaisintaan 13. maaliskuuta. Suomeen HTC:n uutuus vaikuttaisi saapuvan toistaiseksi ainoastaan mustana versiona.