Honor 7 Lite saa Android 7.0 Nougat -päivityksen – Honor 7 jäämässä ilman

Honor 7 Lite

Huawei tulee päivittämään kesällä 2016 Suomen markkinoille saapuneen Honor 7 Lite -puhelimensa Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään. Asia on vahvistunut ja yhtiö etsii parhaillaan Facebookissa 150 vapaaehtoista suomalaista testaajaa tulevalle päivitykselle.

Samalla vaikuttaa harmillisesti kuitenkin siltä, että noin vuosi aikaisemmin markkinoille rantautunut alkuperäinen Honor 7 olisi jäämässä ilman Nougat-päivitystä. Asiasta löytyy juttua maailmalta, kuten tästä artikkelista. Lisäksi Huawei ei ole suostunut kommentoimaan Facebookissa käyttäjille, jotka ovat kyselleet Honor 7:n Nougat-päivityksen perään. Muuten Huawein Suomen Facebook-sivulla käyttäjien viesteihin on kyllä yleisesti vastailtu, joten näyttää vahvasti siltä, että Honor 7 todella jää ilman Android 7.0 Nougat -päivitystä. Tämä tulee varmasti jättämään taakseen paljon harmistuneita käyttäjiä, sillä Honor 7 on iästään huolimatta kalliimpi sekä tehokkaampi kuin Lite-variantti.

Kiinalaisvalmistajan muiden Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää pyörittävien puhelinten tavoin tulee myös Honor 7 Lite saamaan paketin mukana valmistajan uuden EMUI 5.0 -käyttöliittymän. Teimme MobiiliBlogissa aivan hiljattain katsauksen Honor 8:n Nougat-päivitykseen ja EMUI 5.0:n uudistuksiin videollamme. Se kannattaa käydä vilkaisemassa, niin saa hieman esimakua siitä, mitä Honor 7 Litelle on luvassa.

Facebook, Huawei Mobile, 150 nopeinta Honor 7 Liten omistajaa pääsevät mukaan nyt alkavaan beta-testaukseen!

15 kommenttia

 1. Ymmärtääkseni ja kuullun perusteella Honor 7:n Android 7 -päivitysmahdollisuus on edelleen Suomessa tilassa ”avoinna”, ei siis poissuljettu, vaikka ulkomaiset sivustot tietoja milloin mistäkin kaivelevat. Luultavasti tietämättömyyden vuoksi siitä ei vastata erikseen jokaiselle Facebookissa kyselijälle.

 2. Mikähän on tilanne ei ole näkynyt päivitystä?

 3. Päivitettiin verkossa OTAna pojan Honor 7 Lite, lakkasi Bluetooth toimimasta. Laitettiin takuuna huoltoon MobyLifelle. Tuli risana takaisin plus 35€ tarkastuslasku. Kuulemma on ROM rootattu ja asennettu kolmannen osapuolen ohjelmisto. Takuu ei korvaa. Että sellainen kokemus Huawein päivityksistä ja huollosta. 10-vuotias ei edes tiedä mistään ROM-roottauksista. Pokemoneja se vaan metsästää puhelimella

  1. Erittäin outoa, jos käyttöjärjestelmää ei ole itse tosiaan muuteltu. Eikä sitä käsiteeksi voi edes kovin helposti muutella. Vaatii puhelimen liittämisen tietokoneeseen, erinäisten sovellusten asentamista, sopivan Android-version lataamisen ja asentamisen…

   Eikä Huawein virallista päivitystä mielestäni voi edes puhelimeen asentaa, jos sen alkuperäistä käyttöjärjestelmää olisi ”kopeloitu”.

 4. Tulihan tuossa viime yönä annettua palautetta myös suoraan Huaweille kun Mobylife ei pysty ottamaan vastaan sähköpostia, koska sähköposti on täynnä. Tämä ei nyt vaan voi asiakkaan kannalta mennä näin että 10-vuotias on viikkorahoistaan maksumiehenä Huawein ohjelmistosekoilusta.

  1. Hyvä. Epäkohdista kannattaa ehdottomasti olla ensimmäisenä suoraan yhteydessä Huaweihin. Toivottavasti saatte ongelman ratkaistua! 🙂

  2. Mobylifen toiminta on ollut minunkin kohdallani erittäin ala-arvoista ja en kuulemma ole ainut. Suosittelen lämpimästi jotain muuta huoltoa kuin kyseistä firmaa.

   1. Olen aiemmin aina käyttänyt SCF-Huoltoa, mutta huonoksi tuuriksi just kun lähetin oman Nexus 5X sinne, niin menivät konkkaan, eivätkä korjanneet luuria. Lähetin sen sitten mobylifelle jossa se on nyt kohta kolme viikkoa odottanut varaosaa!! Mutta eipä taida suomessa olla muutakaan vaihtoehtoa huollolle?

    1. Eikö tuo kolme viikkoa ole jo liikaa, ihan yleisen kuluttajasuojalain mukaan? Mutta joo, en muuten tiedä miten Nexus-puhelinten huolto menee. Varmaan sen kautta, joka luurin valmistaa…

     Ai on SCF-huolto mennyt konkkaan? En ole kuullukkaan. Paljon huonoa tosin olen lukenut kyseisestä huollosta.

    2. Mulla oli ihan ok kokemukset SCF:stä, olen käyttänyt sitä tätä ennen, jo Nokia ajoista alkaen. Meni vaan kuudes heinäkuuta konkurssiin. Suomessa ei taida olla muita valtuutettuja huoltoja kuin Mobylife enää? Sinne CDON:kin käski sen laittamaan.

    3. Ok. Ei ole tosiaan kokemuksia Nexus-puhelinten huollosta… mutta 5X:n valmistaa LG, luulisi niillä olevan muitakin valtuutettuja huoltoja Suomessa? Mutta en sitten tiedä…

    4. Puhelinhan tuli kuntoon reilun 3vk jälkeen, yllättäen se korjaantuu heti seuraavana päivänä yhteydenotostani sinne, vaikka edellisenä päivänä ei ollut tietoa koska saavat osia 🙂 haiskahtaa pikku… no uusi piirilevy ja puhelin toimii taas. 🙂

 5. Näppihäirin takia aloin päivittää mutta en missään nimessä halua uutta versiota,nyt en pääse lopettamaan,olen keskeyttänyt,harmitta,lstaus 1prosentti päällä

  1. Anna päivityksen vaan mennä, ihan toimiva toi nut jakelussa oleva versio on. Meillä aikaisemmin kertomani 10-v pojan puhelinpäivitys ratkesi onnellisesti. Huowei myönsi että päivityksen jumiutuminen saattaa aiheuttaa heidän tarkastusohjelman ilmoittamaan että puhelin olisi ROM rootattu. Liekö totta vai tarua mutta olisiko ollut vain niin että ohjelmistojakeluun olisi lipsahtanut toimimaton versio. Nyt kun päivitettiin samalla tavalla niin lähti heti toimimaan hienosti ja kaikki asetukset sekä tiedot säilyivät.

Kommentointi on suljettu!