Nokia 3 ja Nokia 5 julki sunnuntaina – Nokia 6 tulossa globaaleille markkinoille?

Nokia logo

HMD valmistautuu kiivaasti tulevaan julkistustilaisuuteensa, jonka se järjestää päivää ennen Mobile World Congress 2017-messujen alkua, eli 26. helmikuuta. Huhut ovat aikaisemmin kertoneet, että tilaisuudessa HMD esittelisi markkinoille todellisen lippulaivapuhelimen, joka tunnetaan alustavasti nimellä Nokia P1. Uusimmat tiedot kuitenkin kumoavat osaltaan nämä huhut, sillä erityisen luotettavana lähteenä tunnetun EvanevleaksBlassin mukaan tulevana sunnuntaina keskityttäisiin lähinnä edullisemman hintaluokan puhelimiin.

Blassin mukaan HMD julkistaisi markkinoille Android 7.0 Nougat -pohjaiset Nokia 3– ja Nokia 5 -puhelimet. Ne sijoittuisivat alempaan hintaluokkaan kuin jo aikaisemmin Kiinan markkinoille lanseerattu Nokia 6, joka vaikuttaisi Blassin artikkelin perusteella saapuvan maailmanlaajuisille markkinoille.

Alustavien tietojen mukaan Nokia 5 perustuisi Snapdragon 430 -järjestelmäpiiriin ja kahteen gigatavuun käyttömuistia. Blass kertoo Nokia 5:stä löytyvän 5,2 tuuma 1280 x 720 pikselin kosketusnäytön ja 12 megapikselin kameran. Sen suositushinta on Blassin mukaan 199 euroa.

Nokia 3 -mallista Blassilla ei ole tarjota yksityiskohtaisempia tietoja. Herra mainitsee vain, että kyseessä on edullisen hintatason Android-puhelin, jota myytäisiin 149 euron hintalapulla varustettuna.

Nokia 6

Kuvassa Nokia 6.

Rivien välistä lukemalla Blass antaa ymmärtää, että Nokia 6 olisi tulossa maailmanlaajuisille markkinoille, tai ainakin sen saatavuus olisi laajentumassa Kiinan ulkopuolelle. Näin siksi, että Blass mainitsee HMD:n esittelevän sunnuntaina Barcelonassa myös Nokia 6 -puhelimen, jonka hinnaksi mainitaan 249 euroa.

Älypuhelimien lisäksi HMD olisi lanseeraamassa markkinoille uuden ja modernin version Nokian klassisesta Nokia 3310:stä. Uutisoimme tästä Blassin mukaan 59 euron hintaisesta uuden sukupolven Nokia 3310 -puhelimesta hiljattain toisessa artikkelissamme, josta kiinnostuneet voivat käydä lukaisemassa lisää seuraavasta linkistä: Luottolähde: Nokia 3310 -puhelimesta markkinoille uusi versio.

Venture Beat, HMD Global will launch the Nokia 3, 5, and 6 at MWC, plus a 3310 homage