HTC U Play – 5,2 tuuman näyttö, lasisia pintoja ja UltraPixel-kamera

HTC U Play

Taiwanilainen HTC on esitellyt U Ultra -mallin lisäksi markkinoille myös edullisemman U Play -älypuhelimen. Siinä missä U Ultran suositushinta on 799 euroa, saa kuvassa nähtävän puhelimen itselleen 449 eurolla. Puhelimen toimitukset Suomessa käynnistyvät HTC:n omasta verkkokaupasta tilattaessa 1. maaliskuuta.

Rakenteeltaan ja muodoiltaan U Play on lähes identtinen U Ultran kanssa. Siinä on HTC:n kutsuma nestepinta, joka on lasista, jota on muovattu tasaisilta puolilta ja reunoilta, käyttäen äärimmäistä painetta ja lämpöä jäljittellen nesteen luonnollista pintajännitystä. U Playn näyttävä ilme on lasikerroksista muodostuva kokonaisuus, joka heijastaa valoa kauniisti – lisäämällä loistoa ja syvyyttä joka kulmasta. Kooltaan uutukainen on 145,99 x 72,9 x 3,5~7,99 millimetriä ja se painaa 145 grammaa. Uutuus on saatavilla mustana, sinisenä ja valkoisena.

HTC U Play

HTC U Play rakentuu 5,2 tuuman Super LCD -kosketusnäytön ympärille, jonka resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä (428ppi). Sen suojana on Gorilla-lasi. Laitteesta puuttuu U Ultran toinen näyttö, joka sijaitsee päänäytön oikeaan ylälaitaan ja siihen voidaan sijoittaa muun muassa yhteystietojen ja sovelluksien pikakuvakkeita. Näytön alla olevaan kotipainikkeeseen HTC on integroinut sormenjälkilukijan.

Laitteelle voimaa antaa 64-bittinen Mediatek Helio P10 Octa-core -järjestelmäpiiri, jonka toimintaa tukee kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa mukaan on saatu 32 gigatavua, jonka laajentaminen onnistuu microSD-muistikortilla.

HTC U Playn takana on 16 megapikselin UltraPixel-kamera optisella kuvanvakaimella, f/2.0-optiikalla ja 28 millimetrin polttovälillä sekä dual-tone LED-salamalla. Etupaneelista löytyy myös 16 megapikselin UlraPixel-kamera f/2.0-aukolla ja 26,5 millimetrin polttovälillä.

Ultra-version tavoin myös U Play sisältää kaksi SIM-korttipaikkaa, joista toinen paikoista toimii myös telakkana muistikortille. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 4G LTE, A-GPS, GLONASS, NFC, Bluetooth 4.2 ja WiFi 802.11 Wi-Fi a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz). Akku on kapasiteetiltaan 2500 mAh:ta ja se tukee pikalatausta, joka tapahtuu USB Type-C -portin kautta.

HTC U Play

Musiikin kuuntelua HTC U Play parantaa ainutlaatuisella HTC U Sonic -teknologialla. Se analysoi jokaisen käyttäjän korvan Sonic-pulssilla ja sopeuttaa näin äänen jokaisella käyttäjälle erikseen.

Uutuudessa on Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä ja HTC:n oma Sense-käyttöliittymä. Taiwanilaisvalmistajan  käyttöliittymään on lisätty uusi HTC Sense Companion -ominaisuus, joka oppii käyttäjänsä toimintatavat ja toimii henkilökohtaisena oppaana. Se osaa neuvoa muun muassa, että töihin kannattaa lähteä hieman tavallista aikaisemmin, koska sää on rankan lumisateen vuoksi huono sekä muistuttaa lisävirtalähteen pakkaamisesta mukaan, kun käyttäjä on lähdössä pidemmälle matkalle.

U Play -puhelimessa on sisäänrakennettu puheentunnistus. Se oppii omistajansa äänen, jonka ansiosta esimerkiksi puheluihin voi vastat ja viestejä lähettää puhetta käyttäen.

1 kommentti

  1. Ihan ok puhelin mutta miksi ette kerro esim. Lenovo Zuk 2 Pro puhelimesta jonka saa alle kolmensadan ja vastaa tehoiltaan OnePlus 3T..?

Kommentointi on suljettu!