Tällainen on uuden sukupolven Nokia 3310 -puhelin

Nokia 3310

Tulevana sunnuntaina pitäisi tapahtui jotain todella jännittävää: huhujen mukaan kotimainen HMD julkistaa 26.2 Barcelonassa modernin version Nokian klassisesta 3310-puhelimesta. Vuonna 2000 julkistettu 3310 on Nokian legendaarisimpia puhelimia, joka muistetaan muun muassa sen kestävästä rakenteestaan, pitkästä akkukestostaan ja koukuttavasta matopelistään.

Uuden sukupolven Nokia 3310 -puhelimesta maailmalle kertoi luotettavana lähteenä tunnettu EvanevleaksBlass artikkelissaan Venture Beat -sivustolla. Nyt Blass on tarkentanut tietoja uutuudesta. Herran mukaan Nokia 3310 perustuu värinäyttöön ja ”vanhaan kunnon” Series 30 -käyttöjärjestelmään. Se tulee myyntiin useissa eri väreissä ja mahdollistaa kuorien vaihtamisen, kuten esikuvansakin. Lopuksi Blass kuvailee uutuutta Nokia 3310- ja Nokia 150 -puhelinten yhdistelmäksi.

Nokia 150

Kuvassa Nokia 150 -puhelin.

Henkilökohtaisesti toivoisin HMD:n Nokia 3310:n perustuvan samaan ikoniseen muotokieleen alkuperäisen mallin kanssa. Tämä jo ihan siitäkin syystä, jos laitteesta yritetään aidosti tehdä seuraaja Nokia 3310:lle. Onneksi tätä ei tarvitse spekuloida enää kauaa, sillä sunnuntai ja virallinen julkistustilaisuus lähenee kovaa vauhtia. Modernin Nokia 3310:n lisäksi HMD:ltä odotetaan tapahtumassa uusia Nokia 3- ja Nokia 5 -puhelimia sekä mahdollisesti Nokia 6:n lanseerausta maailmanlaajuisille markkinoille.

Twitter, @evleaks, Few more Nokia 3310 deets