LG julkisti G6-lippulaivapuhelimen

LG G6

Elektroniikkajätti LG on esitellyt MWC 2017 -messuilla uuden sukupolven lippulaivapuhelimensa, joka heittää romukoppaan edeltäjänsä, G5:n, keskeisimmän ominaisuuden, eli modulaarisen rakenteen. Nyt keskitytään suureen näyttöön ohuilla kehyksillä, ergonomiaan, minimalistiseen muotoiluun sekä kestävään rakenteeseen.

Uusi LG G6 rakentuu lasista sekä alumiinista. Itse muotoilussa on panostettu minimalistiseen ilmeeseen, jossa ylimääräiset ”kikkailut” on jätetty pois. Puhelimessa on metallinen kehys ja täysin tasainen mattapintainen takaosa, jossa kamera ei ”nouse” koholleen takakuoresta. Puhelin täyttää IP68-suojaluokituksen ja on näin suojattu pölyltä ja vedeltä, kestäen upotuksen 1,5 metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi. LG:n mukaan uutuus on suunniteltu kestämään myös pienet pudotukset. Mitoiltaan G6 on 148,9 x 71,9 x 7,9 millimetriä ja painaa 163 grammaa. Sen värivaihtoehtoihin lukeutuvat Astro Black, Ice Platinum sekä Mystic White.

LG G6

Laitteen etupuolella loistaa 5,7 tuuman 2880 x 1440 pikselin (564ppi) QHD+ FullVision -kosketusnäyttö, jonka kuvasuhde on hieman yleisestä linjasta poikkeava 18:9. LG:n mukaan G6:n kuvasuhde tarjoaa paremman kokemuksen videoita katseltaessa ja pelejä pelattaessa. Käyttäjät pääsevät näytön ominaisuuksiin heti kiinni, sillä LG tarjoaa G6:n ostajille ilmaisia pelejä (Temple Run 2, Spider-Man Unlimited, Crossy Road, SimCity BuildIt, Cookie Jam ja Genies & Gems), jotka voi ladata Google Play -kaupasta. Ne hyödyntävät G6:n FullVision-paneelin ominaisuuksia.

G6:n näyttö tukee myös Dolby Vision– ja HDR 10 -ominaisuuksia, jotka molemmat liittyvät muun muassa kuvan värimaailmaa parantavaan High Dynamic Range -teknologiaan. LG päätti tukea molempia teknologioita, jotta käyttäjät pääsisivät nauttimaan HDR-materiaalista mahdollisimman laajasti.

Ruutua ympäröivät reunat LG on pyrkinyt nykyisen trendin mukaisesti minimoimaan, jonka ansiosta laite sopii valmistajan mukaan täydellisesti käyttöön yhdellä kädellä. Itse asiassa yhtiö on tutkinut kahdessa eri yliopistossa toimivan tohtorin kanssa puhelimen vakautta, miellyttävyyttä ja käden väsymystä eri asennoissa laitetta yhdellä kädellä käytettäessä. Tässä testissä G6 sai parhaat pisteet kun mikään aikaisempi älypuhelin.

LG G6 colors

Puhelimen takaa löytyy kaksi 13 megapikselin kameraa. Ensimmäinen niistä on varustettu 71 asteen linssillä ja f/1.8-optiikalla, kun toinen tarjoaa laajemman 125 asteen laajakulmalinssin sekä f/2.4-optiikan. Näin mukaan saadaan niin sanottu häviötön zoom. LG:n mukaan kameroiden välillä vaihtelu on sulavaa ja onnistuu myös 4K-videokuvauksen aikana. G6:n etupaneelissa on viiden megapikselin kamera (f/2.2 / 100°), jossa on pyritty minimoimaan reunojen vääristymää, jotta kuvista saataisiin mahdollisimman laadukkaita.

Kameraohjelmisto sisältää uutena muun muassa Square Camera Mode -tila, jossa 18:9-kuvasuhteen näyttö jaetaan kahteen neliönmuotoiseen osaan, jolloin käyttäjä näkee heti kuvan napattuaan lopputuloksen. Tämä kuvaustila on suunniteltu erityisesti sosiaalisia medioita, kuten Instagramia varten.

LG G6:lle potkua antaa Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri ja neljä gigatavua käyttömuistia. Tallennustilaa on variantista riippuen 32 tai 64 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Muita keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 4G LTE-A 3 Band CA, WiFi 802.11 a/b/g/ac, Bluetooth 4.2, NFC, 3,5mm kuulokeliitäntä ja USB Type-C -portti. Sormenjälkilukija on sijoitettu laitteen taakse, kameroiden alle. Akku on kapasiteetiltaan 3300 milliampeerituntia ja se tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta.

Ohjelmistona LG G6:ssa toimii Android 7.0 Nougat, jonka päällä on uusi UX 6.0 -käyttöliittymä. Mukana on sisäänrakennettu Google Assistant -opas. LG on työskennellyt yhdessä Googlen kanssa ja niinpä opas toimii myös LG:n omien sovelluksien kanssa.

Uutukainen tuodaan ensimmäisenä myyntiin Etelä-Koreassa, jossa sen myynti käynnistyy 9.3. Muille markkina-alueille G6 saapuu hieman myöhemmin. Hintatietoja LG ei toistaiseksi suostunut paljastamaan.