Uusi Nokia 3310 (2017) julki – ohut, kestävä ja pitkä akkukesto

Uusi Nokia 3310

Mahtavaa työtä HMD! Tämä oli ensimmäinen reaktioni, kun näin kuvat ja videon tänään julkistetusta uuden sukupolven Nokia 3310:stä. Kyseessä on vuonna 2000 lanseeratun klassikon moderni versio, joka kunnioittaa mielestäni odotettua paremmin esikuvaansa, jota Nokia on myynyt maailmanlaajuisesti yli 120 miljoonaa kappaletta.

Uuden sukupolven Nokia 3310:ä mainostetaan ohuena, kevyenä ja erityisen kestävä. Lisäksi puhelimessa on pitkät toiminta-ajat. Nokia 3310:llä puhuu yhdellä latauksella 22 tuntia putkeen, jonka lisäksi se tarjoaa kuukauden valmiusajan. Tässä on jo paljon elementtejä alkuperäisestä mallista, joka tuli aikanaan tunnetuksi kestävästä rakenteestaan sekä pitkästä akkukestostaan.

HMD:n Nokia 3310 uudistaa mielestäni alkuperäisen mallin muotoilun erittäin onnistuneesti, jopa paremmin kuin osasin edes odottaa. Tulos on erittäin näyttävä, ainakin allekirjoittaneen mielestä. Kuten esikuvansakin, on uusi 3310 hieman ohuempi ylhäältä ja alhaalta, joka luo kokonaisuudelle tutun pyöreähkön muodon. Lisäksi numeronäppäimistö on kuin suoraan vanhasta kunnon Nokia 3310:stä. Tämän lisäksi niiden yläpuolella olevat painikkeet nidotaan mahtavasti yhteen koko näytön ympäri kiertävällä kehyksellä, joka on myös tuttu ja erittäin tärkeä elementti alkuperäisen 3310:n muotokielessä. Puhelin tulee saataville kiiltävän pinnan omaavana punaisena ja keltaisena sekä tummansinisenä ja harmaana, joissa on mattapinta.

Nokia 3310 uusi 2017

Nokia 3310:ssä on 2,4 tuuman värinäyttö 320 x 240 pikselin tarkkuudella. Mukana on kahden megapikselin kamera sekä microSD-muistikorttipaikka. Pakettia täydentää myös legendaarinen matopeli, mutta ei kuvien ja videon perusteella täysin alkuperäisenä versiona. Varsinaisena ohjelmistona HMD:n 3310:ssä toimii Series 30+, joka sisältää muun muassa Opera Mini -verkkoselaimen.

Kooltaan uutuus on pituutta lukuun ottamatta alkuperäistä mallia kompaktimpi. Se on virallisilta mitoiltaan 115,6 x 51 x 12,8 millimetriä ja se painaa 79,6 grammaa. Alkuperäisen Nokia 3310:n vastaavat lukemat ovat 113 x 48 x 22 millimetriä ja 133 grammaa. Akku on uutuudessa kapasiteetiltaan 1200 mAh:ta.

Uuden sukupolven Nokia 3310 on suunnattu selvästi kehittyville markkinoille, sillä sen hinta on 49 euroa. Toisaalta se voisi kiinnostaa monia ihan vain nostalgisessa mielessä. Niinpä on mahtavaa, että puhelin saapuuu myyntiin myös Euroopassa. Valitettavasti laitetta joudutaan odottamaan vielä joitakin kuukausia, sillä se saapuu myyntiin vasta toisen vuosineljänneksen aikana, eli huhti-kesäkuussa

Mitä olet mieltä uudesta Nokia 3310:stä? Pidätkö sitä onnistuneena vai oliko julkistus pettymys?

3 kommenttia

  1. Mutta kuinka kestävä se oikeasti on, eiköhän nettiin useita testejä tule. Vedenkestävyys olisi ollut plussaa tietenkin.

    1. Aika näyttää. Jospa tuo nyt pudotukset kestää (kuten HMD lupaa) ja vesiroiskeet, jotta voi puhua vesisateessa jne.

  2. Vois melkein kannatuksen vuoksi hankkia varapuhelimeksi.

Kommentointi on suljettu!