Tässä on Nokia 5: 189 euron Android 7.1 Nougat -älypuhelin

Nokia 5

HMD:n älypuhelinmallisto on laajentunut Mobile World Congress 2017 -messuilla täysin uudella Nokia 5 -mallilla. Se rakentuu laadukkaista materiaaleista ja tarjoaa tyylikkään muotoilun, 64-bittisen sirun ja saapuu markkinoille kaikkiaan neljässä eri värissä. Näitä ovat Matte Black -musta, Silver-hopea, Tempered Blue -sininen ja Copper-kupari. Puhelin tulee saataville toisen vuosineljänneksen aikana, eli huhti-kesäkuussa 189 euron suositushinnalla.

Nokia 5 rakentuu aavistuksen kaarevalla 2.5D Gorilla-lasilla suojatun 5,2 tuuman kosketusnäytön ympärille, joka on tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä. Itse laite on mitoiltaan 149,7 x 72,5 x 8,05-8,55 millimetriä ja se koostuu yhtenäisestä 6000-sarjan alumiinisesta rungosta. Näin laite pyrkii tarjoamaan samanlaisen premium-tuntuman, kuin esimerkiksi iPhone 7:n ja Samsung Galaxy S7:n kaltaiset kalliin hintaluokan lippulaivapuhelimet.

Nokia 5

Itse visuaalisessa ilmeessä on pyritty minimalistiseen kokonaisuuteen. Esimerkiksi puhelimen takana ei ole niin sanottuja ”antenniviivoja” tyylikkyyttä pilaamassa, koska ne on siirretty laitteen ylä- ja alaosiin. Näin takaosa on ”puhtaan” yhtenäinen ilman mitään ylimääräistä. Tyylikkyyden ja laadukkaiden materiaalien lisäksi Nokia 5:ssä on pyritty vahvaan kokonaisuuteen ja siihen, että laite kestää jokapäiväistä käyttöä.

Nokia 5:lle laskentatehoa antaa Nokia 6:n tavoin 64-bittinen Qualcomm Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri yhdessä Adreno 505 -grafiikkaohjaimen kanssa. RAM-muistia käyttäjälle on kahden gigatavun verran ja microSD-muistikortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua.

Kuvaaminen Nokia 5:llä hoidetaan 13 megapikselin kameralla, jossa yksittäiset pikselin ovat kooltaan 1,12 mikrometriä ja aukko f/2.0. Mukaan on saatu myös kaksivärinen LED-salama. Etupuolelta löytyy selfie-kuvaajille kahdeksan megapikselin kamera (1,12 mikrometrin pikselit ja f/2.0-aukko).

Nokia 5 tukee muun muassa 4G LTE cat.4-, WiFi-, Bluetooth 4.1- ja NFC-yhteyksiä. Lisäksi puhelimessa on microUSB-portti, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä sormenjälkilukija kotipainikkeeseen integroituna.

Nokia 5 Android Nougat

Käyttöjärjestelmänä HMD:n uutuudessa on lähes täysin ”puhdas” Android 7.1.1 Nougat, joka sisältää kaikki viimeisimmät Googlen palvelut henkilökohtaista Google Assistant -opasta myöten. Laitteelle luvataan lisäksi kuukausittaiset tietoturvapäivitykset, joiden avulla puhelin pyritään pitämään jatkuvasti ajantasalla viruksien sekä haittaohjelmien osalta.

Nokia 5:n myyntipakkauksesta löytyy puhelimen lisäksi laturi verkkovirtapistokkeella, kuulokkeet, pikaopas sekä SIM-telakan avaamiseen vaadittava työkalu.

Myyntiin Nokia 5 tulee sekä single-SIM että dual-SIM versioina. Tässä vaiheessa ei ole tietoa mikä varianteista saapuu Suomeen vai nähdään kauppojen hyllyillä mahdollisesti molemmat versiot.

4 kommenttia

 1. Muotoilu huolestuttaa puhelimen menestystä ajatellen. Vaikka ulkonäkö on viimeistellyn ja jossain määrin tyylikkäänkin näköinen, on se minun silmääni myös suomalaiselle muotoilulle tyypilliseen tapaan mitäänsanomaton, sämpylämäinen (täytyy toki nähdä puhelin omin silmin ennen lopullisen mielipiteen muodostamista). En kovin paljon pitänyt myöskään Lumioiden ulkonäöstä. Valitettavasti (?) kiinalaiset valmistajat ovat nykyään muotoilussa hyviä – mistä he osaamisensa sitten hankkivatkin.

  Pyrkimys hyvin nopeisiin ja luotettaviin päivityksiin on HMD:ltä erinomainen veto. Sillä erottuu edukseen suuresta joukosta muita merkkejä, ja se myös tukee ja vahvistaa olemassaolevaa mielikuvaa Nokian laadusta ja luotettavuudesta.

  On hyvin mielenkiintoista nähdä, mitä HMD:ltä on tulossa kalliimpaan päähän, ja miten puhelinten myynti yleensäkin lähtee keväällä vetämään.

  1. Itsekin odotan niitä lippulaivapuhelimia. Saa nähdä, milloin HMD sellaisen/sellaisia julkistaa.

   Ihan näyttäviä nää uudet nokialaiset mielestäni ovat. Eivät toki kovin persoonallisia. Niiden osalta on aloitettu uusi aikakausi ja Lumioiden muotokieli on heitetty ”romukoppaan”. Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten nämä tulevat Suomessa myymään, nyt kun tarjolle tulee vihdoin Nokia-leimalla varustettuja Android-puhelimia. Niitähän toivottiin kovasti aikanaan, kun Nokia käytti tuolloin Windows Phone -nimellä tunnettua käyttöjärjestelmää..

   Tuo uusi 3310 on kyllä näyttävä. Ihan oikeasti. Sen osalta HMD on muotokielen puolesta tehnyt loistavaa työtä ja tuonut klassikkopuhelimen muotoilun onnistuneesti tähän päivään.

  2. Paras minun silmille on Nokia 3 todella upea ulkonäkö, ei niin ”sämpylä” väri valinta tuottaa vaikeuksia

 2. Olisi erottunut paremmin saman hintaluokan kilpailijoista, jos olisivat viitsineet sijoittaa muutaman euron 64 Gt muistiin ja kameranäppäimeen.

Kommentointi on suljettu!