Nokia 3 on edullinen 4G-puhelin Android Nougat -käyttöjärjestelmällä

Nokia 3

Peruspuhelinten sarjaan kuuluvan uuden Nokia 3310:n sekä Nokia 5 -älypuhelimen lisäksi HMD Global Oy on lanseerannut markkinoille toistaiseksi edullisimman älypuhelimensa, joka tunnetaan nimellä Nokia 3. Se on Android 7.0 Nougat -alustaan pohjautuva laite, jonka suositushinta on 139 euroa. Se saapuu HMD:n muiden uutuuksien tavoin markkinoille huhti-kesäkuun aikana.

Uusi Nokia 3 perustuu rakenteen osalta polykarbonaatista laitteen sivuja kiertävää alumiinista kehystä lukuun ottamatta. Puhelin tulee saataville Silver White -valkoisena, Matte Black -mustana, Tempered Blue -sinisenä ja Copper White -valkoisena. Kooltaan Nokia 3 on 143,4 x 71,4 x 8,48 millimetriä (8.68mm kameran kohdalta).

Nokia 3

Puhelimen etupuolella loistaa viiden tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä. Sitä suojaa aavistuksen reunoilta kaareutuva 2.5D Gorilla-lasi. Näytön alapuolelta löytyy kolme kapasitiivista painiketta: takaisin, koti ja moniajo.

Edullisesta hinnastaan huolimatta Nokia 3 tukee 4G LTE cat.4 -yhteyttä, perustuu Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään, sisältää MediaTekin 1,3 gigahertsin MTK 6737 -järjestelmäpiirin (Quad-core) sekä kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa, jota käyttäjä voi laajentaa microSD-muistikortilla, on tarjolla 16 gigatavua.

Polykarbonaattista valmistettu takakuori on visuaalisesti hyvin yksinkertainen ja minimalistinen, jota HMD on korostanut muidenkin uutuuspuhelimiensa muotoilussa. Siitä löytyy selkälinjainen kamera kehys, joka nitoo yhteen kahdeksan megapikselin kameran (1.12um, f/2,0) ja LED-salaman.

Nokia 3

Nokia 3 -puhelimen muita tärkeimpiä ominaisuuksia ovat Bluetooth, WiFi, USB OTG, NFC ja 2650 mAh:n akku. Puhelin tarjoaa käyttäjälleen myös niin sanotun selfie-kameran, joka on tarkkuudeltaan takaa löytyvän kameran tavoin kahdeksan megapikseliä (1.12um, f/2.0). Etukamera käyttää näyttöä salamanaan väläyttämällä valkoisen ruudun täydellä tarkkuudella kuvaa napattaessa.

Ohjelmistona toimii jo mainittu Android 7.0 Nougat, jonka HMD on pyrkinyt pitämään mahdollisimman ”puhtaana”. Mukana on Googlen palvelut ja HMD lupaa päivittää laitettaan tasaisesti ja nopeasti muun muassa tietoturvapäivityksillä.

Uutuus saapuu markkinoille sekä single- ja dual-SIM-versioina. Kuten Nokia 5:n kohdalla, kevät kertoo kumpi malleista löytää tiensä Suomen myyntiohjelmaan.

2 kommenttia

  1. Jutussa sekottuu nyt Nokia 5 ja Nokia 3 totaalisesti. Otsikko ja muu juttu liittyy Nokia 3:n, kun taas loppupuolella puhutaan yhtäkkiä jo Nokia 5:stä sekä video on Nokia 5:n liittyvä eikä jutun puhelimeen.

    1. Oh, niinpäs näkyy. Asiaa korjattu. ?

Kommentointi on suljettu!