Huaweilta uudet P10- ja P10 Plus -puhelimet

Huawei P10

Kiinalainen Huawei on esitellyt markkinoille P-sarjansa uudet lippulaivamallit, jotka ovat P10 ja P10 Plus. Molemmat edustavat Huawein tuoreinta osaamista niin rakenteen kuin suorituskyvynkin osalta ja ne saapuvat Suomessa myyntiin 31. maaliskuuta. Huawei P10:n suositushinta on 599 euroa, kun P10 Plussasta joutuu iskemään tiskiin 799 euroa.

Uutuuksissaan Huawei kehuu vieneensä P-sarjalle ominaista muotokieltään eteenpäin muun muassa uusilla väreillä sekä Hyper Diamond Cut -viimeistelyteknologialla, joka parantaa laitteen käsituntumaa sekä tuo puhelimen värin esille entistäkin paremmin. Kyseessä on pinta, joka rakentuu tuhansista mikroskooppisen pienistä pyramidin modostavista kuviosta. Huawei P10 ja P10 Plus ovat saatavilla uusissa väreissä, jotka on luotu yhteistyössä värimaailman johtavan auktoriteetin Pantone Color Instituten kanssa. P10 on saatavilla seuraavissa väreissä: Ceramic White, Dazzling Blue, Dazzling Gold, Prestige Gold, Graphite Black, Mystic Silver, Rose Gold ja Greenery. Plus-variantin valikoima on muuten sama, mutta sen värimallistosta puuttuu Prestige Gold.

Huawei P10

Huawei P10

Uutta Hyper Diamond Cut -viimeistelyä on käytetty Dazzling Blue ja Dazzling Gold -väreissä. Greenary-, Rose Gold -, Mystic Silver -, Graphite Black – ja Prestige Gold -malleissa on klassinen hiekkahiontaviimeistely. Ceramic White -variantissa on valkoista korostava korkeakiiltoinen viimeistely.

Molemmissa on rakenteen osalta vettä hylkivä nanopinnoite. Ilmeisesti kuitenkin ainoastaan P10 Plus tarjoaa kunnollisen suojan vettä vastaan.

Huawei P10 ominaisuudet

Huawei P10 rakentuu 5,1 tuuman 1920 x 1080 pikselin IPS-kosketusnäytön ympärille, joka toistaa 16 miljoonaa väriä ja on sivuilta aavistuksen kaareva (2.5D). Kuten nimestäkin voi jo päätellä, eroaa Plus-malli perusversiosta pitkälti näyttönsä osalta. Siinä on 5,5 tuuman paneeli, jonka resoluutio on nostettu 2560 x 1440 pikseliin. Molemmat ovat paksuudeltaan ainoastaan 6,89 millimetriä ja sisältävät Huawein tehokkaan Kirin 960 -järjestelmäpiirin (Octa-core 4 x Cortex A73 2.4 GHz + 4 x Cortex A53 1.8 GHz). RAM-käyttömuistia löytyy P10:stä neljän gigatavun verran, kun P10 Plus tarjoaa RAM-muistia mallista riippuen jopa kuusi gigatavua.

Uusi Kirin 960 -siru on valmistajan mukaan peräti 180 prosenttia suorituskykyisempi kuin edeltäjänsä, ollen samaan aikaan kuitenkin 40 prosenttia energiatehokkaampi.

Akku on kapasiteetiltaan P10:ssä 3200 mAh:ta ja P10 Plussassa 3750 mAh:ta. Puhelimet tukevat Huawei SuperCharge -pikalataustekniikkaa, joka pystyy kontrolloimaan volttimäärää ja lämpötilaa turvallisen 5-portaisen turvamekanismin ansiosta. Lataaminen tapahtuu USB Type-C -portin kautta.

Molemmista löytyy lisäksi 4G LTE, WiFi 802.11ac/a/b/g/n 2.4G / 5G, GPS, GLONASS, Galileo, NFC ja Bluetooth 4.2. Sormenjälkilukija on vaihtanut paikkaa takaa puhelimen etupuolelle, näytön alle. Se integroituu siis iPhonen tavoin etupuolella sijaitsevaan kotipainikkeeseen. Molemmissa on lisäksi niin sanottu hybridi-SIM-telakka, joka mahdollistaa joko kahden SIM-kortin tai yhden SIM-kortin ja microSD-muistikortin yhdistelmät.

Sisäistä tallennustilaa P10:ssä on 64 gigatavun verran. Plus-mallin kanssa käyttäjällä on valittavanaan joko 64 tai 128 gigatavun variantit. Jos päätyy 128GB:n versioon, saa puhelimeensa samalla kuusi gigatavua RAM-käyttömuistia.

P-sarjalle ominaiseen tapaan Huawei on kuvaamisen saralla tehnyt yhteistyötä Leican kanssa. Tänä vuonna Leica on mukana myös etukameran kehityksessä, jotta P10 kykenisi tarjoamaan parhaat mahdolliset ominaisuudet esimerkiksi selfie-kuvaamiseen.

Kulttuuri ja tekniikka risteävät arjessamme alinomaan vaikuttaen elämämme eri osa-alueilla. Halusimme tuoda uusia tuotteita, jotka pystyvät täydentämään näiden luomia mahdollisuuksia ja käyttäjäkokemuksia”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu. “Uusissa älypuhelissamme HUAWEI P10 ja HUAWEI P10 Plus yhdistyy Leican kanssa kehittämämme huikeat kuvausominaisuudet, edukseen poikkeava design sekä tekniset innovaatiot.

Huawei P10

Takaa puhelimista löytyy kaksi kameraa: 12 megapikselin RGB- ja 20 megapikselin monokromisensori. P10:ssä RGB-sensorin aukko on f/2.2, kun taas Plus-mallissa se on valovoimaisempi f/1.8. Huawei P10 Plussassa käytetään lisäksi Leican uusia Summilux-H-linssejä, kun perusversiosta löytyy Summarit-H-linssit. Kummastakin puhelimesta löytyy totta kai myös muun muassa optinen kuvanvakain, kaksivärinen LED-salama ja laser-tarkennus. Etupuolelle kiinalaisvalmistaja on sijoittanut täysin uuden kahdeksan megapikselin kameran valovoimaisella f/1.9-kuvaussensorilla.

Laadukkaiden kuvien takaa löytyy monimutkainen ohjelmisto, jota Huawei on kehittänyt eteenpäin yhdessä Leican kanssa. Esimerkiksi uudet fusio-algoritmit nostavat henkilökuvaamisen teknisesti ja esteettisesti aivan uudelle tasolle.

P-sarjan uutuuspuhelimissa on muun muassa tarkka ja nopea 3D-kasvontunnistusteknologia, joka perustuu Huawein laajaan kasvoja koskevaan tutkimustyöhön. Tämän pohjalta Huawei on luonut älykkään kuvausalgoritmin, joka tuo ulottuville studiomaisen uudelleenvalaistusmahdollisuuden ja kaunistusefektit valovoimaisten potrettien luomiseksi. Uutta syvyysalgoritmia hyödyntävä luonnollinen bokeh-efekti tarkentaa kohteen kirkkaana, terävänä ja värikylläisenä samalla, kun tausta on elegantin häivettynyt. Bokeh-efekti on käytettävissä sekä kameran RGB- että mustavalko-linsseissä, jonka lisäksi kohdetta voi vaihtaa vielä kuvan ottamisen jälkeenkin.

Uudet P10-sarjan puhelimet yltävät luonnollisesti 4K-videotallennukseen ja mahdollistavat videomateriaalin entistäkin edistyneemmän editoimisen. Puhelimissa on GoPron kanssa kehitetty Highlights-mobiilieditointityökalu, jonka avulla voi luoda dynaamisia videoita ottamistaan kuvista ja videoista.

Huawei P10 -puhelimet on varustettu Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä sekä uudella EMUI 5.1 -käyttöliittymällä. Huawein käyttöympäristön tuorein versio sisältää Huawei Ultra Memory -koneoppimisalgoritmin, joka tunnistaa ja muistaa käytetyimmät toiminnot, ja ohjaa keskusmuistia nopeuttaen muun muassa näiden sovellusten latautumista. EMUI 5.1 myös parantaa laitteen responsiivisuutta nopeamman kosketusohjaimen, ennakoivan kosketusseurannan sekä rinnakkaisen grafiikkarenderoinnin avulla.

Mitä mieltä olet Huawein uusista P-sarjan lippulaivoista? Kommentoi laitteita alle.