BlackBerry Aurora julki Indonesian markkinoille

BlackBerry Aurora

Markkinoille on esitelty uusi BlackBerry-puhelin. Se jatkaa kanadalaisen BlackBerryn uutta konseptia, jossa yhtiö lisensoi BlackBerry-nimensä muiden valmistajien käyttöön. Mobile World Congress 2017 -messuille nähtiin TCL Communicationin toimesta fyysisellä näppäimistöllä varustettu KEYone. Nyt julkistetun BlackBerry Auroran takana BB Merah Putih -yhtiö, jolla on oikeus valmistaa kanadalaisvalmistajan brändiä kantavia älypuhelimia Indonesian markkinoille.

Uusi BlackBerry Aurora on hieman edullisemman hintaluokan älypuhelin ja on ensimmäinen BlackBerry, jossa on kaksi SIM-korttipaikkaa. Uutuuden hinta on paikallisessa valuutassa 3 499 000 rupiaa, joka on noin 245 euroa.

BlackBerry Aurora

BlackBerry Aurora rakentuu 5,5 tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäytön ympärille. Sisältä löytyy Snapdragon 425 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka. Takaa on 13 megapikselin kamera ja edessä kahdeksan megapikselin selfie-kamera. Laitteen yhteyksiin kuuluvat muun muassa 4G LTE, GPS, Bluetooth 4.0 ja Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Kooltaan uutukainen on 152 x 76,8 x 8,5 millimetri, se painaa 178 grammaa ja tulee saataville mustan, hopean sekä kultaisen värisenä. Auroran akku on kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia. Ohjelmistona on Android 7.0 Nougat, jota täydentää BlackBerryn kattava palvelukokonaisuus.

BlackBerry Aurora saapuu kauppoihin Indonesiassa huomenna, eli maaliskuun 12. päivä. Ennakkotilattavissa puhelin on ollut jo maaliskuun alusta.