Huhu: Nokia-lippulaiva julki kesäkuussa – markkinoille kahdessa koossa?

HMD logo

Kotimainen HMD Global Oy on laittanut alkuvuodesta tuulemaan oikein kunnolla ja tuonut Nokia brändin takaisin matkapuhelinmarkkinoille. Toki laitteiden saatavuus on vielä hyvin rajallista ja ainoa toistaiseksi myynnissä oleva malli on Kiinassa saatavilla oleva Nokia 6. Kyseisen mallin lisäksi HMD on esitellyt markkinoille Nokia 5– ja Nokia 3 -älypuhelimet sekä peruspuhelimien kastiin kuuluva Nokia 3310:n, joka on nimensä mukaisesti eräänlainen seuraaja vuonna 2000 lanseeratulle hyvin legendaariselle 3310:lle. Kaikki kolme mallia saapuvat ensimmäisille markkinoille huhti-kesäkuun aikana.

GSM Arena kertoo Kiinasta tuleviin lähteisiin vedoten, että HMD:ltä nähtäisiin kesällä lippulaivatason älypuhelin, joka kantaa mahdollisesti nimeä Nokia 8. Lähteen mukaan uusi Nokia-lippulaiva julkistettaisiin markkinoille kesäkuussa. Puhelin saapuu markkinoille alustavien tietojen mukaan kahdessa koossa, joiden hinnat ovat pienemmän osalta 550 euron tuntumassa ja kookkaamman jossain 620 ja 650 euron välimaastossa.

Nokia 8

Toistaiseksi on epäselvää, mitkä nämä lähteen mainitsemat kaksi eri kokovaihtoehtoa ovat. Joka tapauksessa molemmat variantit perustuisivat Qualcommin tehokkaimpaan Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriin. Pienempi versio tarjoaa ilmeisesti neljä ja suurempi kuusi gigatavua käyttömuistia.

Rakenteen osalta voidaan odottaa metallista unibody-kokonaisuutta. Takaa löytyisi kaksoiskamera (ainakin toisesta malleista), mutta ilman tuttuja PureView– ja Carl Zeiss -brändejä. Ensimmäinen johtuu siitä, että PureView-tavaramerkki kuuluu Microsoftille. Saksalainen kamerateknologiaan keskittyvä Carl Zeiss putoaisi pois puolestaan siitä syystä, että HMD on ilmeisesti katkaissut yhteistyön yhtiön kanssa. Näin HMD antaa ymmärtää Twitterissä julkaisemassaan viestissä.

Miltä kuulostaa? Kiinnostaako Nokia 8?