Tässä on 29.3 julkistettava Galaxy S8

Galaxy S8

Korealaisen Samsungin Galaxy S8 -älypuhelin kuuluu ehdottomasti kevään odotetuimpiin julkistuksiin. Yhtiöllä on kovat odotukset uuden puhelimen suhteen, etenkin Galaxy Note7 -fiaskon jälkeen, joka jouduttiin vetämään lopulta kokonaan myynnistä. Puhelin ehti olla satavilla valituilla markkinoilla (Suomeen se ei koskaan ehtinyt) elokuun lopusta lokakuun 10. päivään asti. Tämä oli korealaisvalmistajalle suuri takaisku, sillä Galaxy Note7 sai erittäin hyvän vastaanoton niin lehdistöltä, bloggaajilta kuin kuluttajiltakin.

Mennyt on mennyttä ja nyt Samsungin katseet ovat varmasti jo tulevaisuudessa ja uudessa Galaxy S8 -lippulaivassa. Nyt uutuuspuhelimesta on vuodettu verkkoon virallinen lehdistökuva, jonka on julkaissut verkkoon luottolähde, EvanevleaksBlass.

Samsung Galaxy S8

Kuvasta nähdään, että uutuudessa on yhtäläisyyksiä jo julkaistuun LG G6:een, kuten näyttö, joka on kulmista pyöristetty. Samalla näyttöä ympäröivät reunat on vedetty niin ohuiksi kuin mahdollista. Näyttö on kaareva ainakin kuvan puhelimessa. Ilmeisesti markkinoilla ei edes nähdä perinteisemmällä tasaisella näytöllä varustettua varianttia.

Huhun mukaan markkinoilla nähdään kaksi versiota. 5,8 tuuman kaarevalla näytöllä varustettu Galaxy S8 ja 6,2 tuumainen versio, Samsung Galaxy S8+. Aikaisempien tietojen perusteella lippulaivassa olisi Exynos– tai Qualcommin Snapdragon 835 -siru. Suomessa Samsungin lippulaivat ovat yleensä tulleet Samsungin omalla Exynos-piirillä.

Samsung Galaxy S8:n muita ominaisuuksia ovat tietojen mukaan ainakin neljän gigatavun RAM-käyttömuisti, vähintään 64 gigatavun tallennustila, muistikorttipaikka, USB Type-C -portti ja 12 megapikselin takakamera F/1.7-optiikalla.

Myyntiin Galaxy S8 -tuoteperheen odotetaan saapuvan kuukausi julkistuksen jälkeen, eli 29. huhtikuuta. Laitteiden alkaen hinnat ovat alustavien tietojen mukaa 799 ja 899 euroa.

Twitter, @evleaks, I think this is what you’ve been waiting for.