Galaxy S8+:n Geekbench 4 -tulokset julki

Galaxy S8

Valmistajien on nykyään hyvin vaikea pitää salassa tulevien älypuhelimiensa tietoja ennen virallista julkistusta. Näin vaikuttaisi oleva myös Samsungin seuraavan lippulaivan osalta, josta on vuotanut verkkoon muun muassa livekuvia sekä hyvin aidolta vaikuttava viralliseen lehdistömateriaaliin kuuluva kuva. Tällä kertaa julki on vuotanut tietoja laiteen suorituskyvystä, sillä Geekbenchin tietokantaan on ilmestynyt dataa Galaxy S8:n suuremman plus-variantin järjestelmäpiirien tehoista.

Niille, joille Geekbench ei ole entuudestaan tuttu kerrottakoon, että kyseessä on puhelimeen asennettava sovellus, joka mittaa laitteen suorittimen raakaa laskentatehoa. Tämä tapahtuu erilaisten testien kautta, joista kootaan näytölle lopulta pistemäärät. Näin eri laitteiden tehoja voidaan helposti vertailla.

Samsung Galaxy S8 GeekBench 4

Geekbench-tietokannasta löytyy oletettavat nyt myös pistetulokset sekä Galaxy S8+:n Exynos 8895– että Qualcomm Snapdragon 835 -sirulla varustetuille versioille. Suomalaisten kannattaa kääntää katseet erityisesti ”Exynos-mallin” suuntaan, sillä Euroopassa Samsungin lippulaivat on totuttu näkemään myynnissä korealaisvalmistajan omalla piirisarjalla. Sen sijaan esimerkiksi Yhdysvalloissa Samsung on viimeiset vuodet käyttänyt Qualcommin sen hetkistä lippulaivasirua.

Tietojen mukaan Exynos-sirulla varustettu Galaxy S8+ olisi mallimerkinnältään SM-G955F ja ”Qualcomm-versio” puolestaan SM-G955U. Yllä olevassa kuvassa nähdään molempien varianttien tulokset Geekbench 4 -sovelluksella mitattuna. Sen perusteella Samsungin oma järjestelmäpiiri vaikuttaisi näin raaˋan laskentatehon osalta tarjoavan hieman tehokkaamman paketin kuin Snapdragon 835:llä varustettu Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8+:n Geekbench 4 -tulokset:

  • Single-Core: 1987 (Exynos 8995) / 1929 (Snapdragon 835)
  • Multi-Core: 6375 (Exynos 8995) / 6084 (Snapdragon 835)

Kuten olettaa saattoikin, tulee Galaxy S8+ olemaan suorituskyvyn osalta älypuhelimien kärkipäässä. Sen merkittävin kilpailija löytyy Applen leiristä, ollen luonnollisesti iPhone 7, tai tässä tapauksessa tarkkalleen iPhone 7 Plus. Niinpä monia kiinnostanee, minkälaiset tulokset Applen nykyisen lippulaivan suurempi versio takoo Geekbench 4 -sovelluksessa. Ne löytyvät alta:

Apple iPhone 7 Plus Geekbench 4 -tulokset:

  • Single-Core: 3462
  • Multi-Core: 5744

Galaxy S8+:aan nähden iPhone 7 Plus on Singe-Coren osalta selvästi Samsungin tulevaa uutuutta tehokkaampi, mutta useamman ytimen osalta tilanne on toinen. Tulos on sellainen kuin saattoi odottaakin. Apple on nimittäin perinteisesti ollut erittäin vahva mitä tulee yhden suoritinytimen laskentatehoon, mutta jäänyt jälkeen Multi-Core-tuloksessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että Samsungin uuden lippulaivan osalta tulokset on ajettu mitä todennäköisimmin beeta-asteella olevalla ohjelmistolla. Tämä voi luonnollisesti vaikuttaa tulokseen sitä heikentävästi, sillä kaikkia osa-alueita ei ole vielä välttämättä optimoitu loppuun asti.