iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimet nyt saatavilla punaisena (Product Red)

iPhone 7 Plus punainen ProductRed

Elektroniikka- ja ohjelmistovalmistaja Apple on julkaissut historiansa ensimmäisen Product Red -sarjaan kuuluvan älypuhelimensa. Yhtiön uudet iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimet ovat nimittäin nyt saatavilla näyttävän punaisena, jonka tunnistettava Product Red -punainen on saatu aikaan erittäin tarkalla yhdeksänvaiheisella anodisointi- ja kiillotusprosessilla. Kaiken kaikkiaan iPhone 7 -mallisto on tuonut mukaan nyt kolme uutta väriä edelliseen sukupolveen nähden, jotka ovat tässä jutussa oleva Product Red -punainen sekä mattamusta ja kiiltävä Jet Black -musta. Punaisen iPhone 7 -malliston saa Jet Black -variantin tavoin ainostaan 128 ja 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Hinta Product Red -malleissa on sama kuin muissa versioissa, eli iPhone 7:n alkaen hinta (128GB) on 889 ja iPhone 7 Plussan (128GB) 999 euroa.

Apple ei ole tavallisesti lisännyt iPhone-mallistoonsa uusia värejä julkistuksen jälkeen, joten siinä mielessä kyseessä on mielenkiintoinen liike. Tällä halutaan varmasti vielä pyrkiä pitämään yhtiön nykyinen lippulaiva kuluttajien tietoisuudessa ja näin nostattamaan malliston myyntiä ennen seuraavaa mallia (iPhone 8?), joka on iPhonen juhlamalli Applen älypuhelimen tullessa kymmenen vuoden ikään.

iPhon s7 Plus

Kaiken kaikkiaan iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimet saa nyt peilimustana (Jet Black), mattamustana, hopeisena, kultaisena, ruusukultaisena sekä punaisena (Product Red).

Teknisesti punainen on sama ja tuttu laite. iPhone 7 tarjoaa 4,7 tuuman Retina HD -näytön 1334 x 750 pikselin tarkkuudella, kun Plus-variantissa on 5,5 tuuman paneeli 1920 x 1080 pikselin resoluutioilla. Molemmista löytyy markkinoiden tehokkaimpiin kuuluva A10 Fusion -järjestelmäpiiri, kaksi (iPhone 7) tai kolme (iPhone 7 Plus) gigatavua käyttömuistia, 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa ja ne täyttävät IP67-suojaluokituksen, eli ovat vedenkestäviä. Pienemmän variantin takaa löytyy 12 megapikselin (28mm) valovoimainen f/1.8-aukolla varustettu kamera. Plus-mallista niitä löytyy kaksi, joista toinen on 12 megapikselin telelinssi (56mm). Kahden kameran yhdistelmä mahdollistaa iPhone 7 Plus -malliin 2x häviöttömän zoomin.

iPhone 7 Plus punainen ProductRed

Product Red -tuotteista osa rahoista menee Afrikan maissa villitsevien HIV-/AIDS-epidemioiden hoidon rahoittamiseen. Apple on ollut tukemassa kampanjaa jo pitkään julkaisemalla vuosien aikana useita Product Red -lisävarusteita ja iPod-soittimia.

Miltä Product Red -punainen Apple iPhone 7 näyttää? Allekirjoittaneen ”kirjoissa” se mee selvästi iPhone 7 -malliston tyylikkäimmäksi variantiksi. Harmi vaan, että taloudesta löytyy jo Jet Black -musta iPhone 7 Plus ja kultainen iPhone 7.

Apple, iPhone 7 Product Red -sivusto

1 kommentti

  1. Sama lyhennettynä: iPhone 7:n saa nyt myös punaisena. Ei mitään muita muutoksia. Elämme historian käännekohtaa…

Kommentointi on suljettu!