P10 Lite -puhelin saapui täydentämään Huawein lippulaivasarjaa

Huawei P10 Lite

Kiinalainen Huawei on täydentänyt P10-puhelinsarjaansa kolmannella mallilla. Maaliskuun viimeinen päivä 599 ja 799 euron hintaan myyntiin saapuneet Huawei P10- ja P10 Plus -mallit ovat kuluneella viikolla saaneet rinnalleen P10 Lite -mallin. Kyseessä on kiinalaisvalmistajalle tärkeä malli, sillä operaattoreiden myyntitilastoissa juurikin Huawein lippulaivan Lite-varianttin on keikkunut hyvillä sijoilla todennäköisesti huomattavasti edullisemman hintansa ansiosta.

Uusi Huawein P10-sarja täydentää jo ennestään kattavaa valikoimaamme vahvistaen asemaamme Suomen älypuhelinmarkkinoilla” sanoo Huawein Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Muotokieli on pyritty pitämään linjassa malliston muiden P10-puhelinten kanssa. Materiaaleissa on kuitenkin tehty hienoisia muutoksia, sillä P10 Litessä sekä etu- että takaosa ovat lasia. Ne kaartuvat luoden saumattoman kokonaisuuden alumiinisen kehyksen kanssa ja tehden laitteesta miellyttävän pideltävän. Lisäksi sarjan muista laitteista poiketen P10 Litessä sormenjälkilukija on sijoitettu takakanteen, kun se P10:ssä ja P10 Plussassa on edessä, näytön alapuolella.

Mielenkiintoisesti Huawei P10 Litestä löytyy 5,2 tuuman kokoinen LCD-kosketusnäyttö, kun P10:ssä on 5,1 tuuman kosketusnäyttö. Molemmissa näytön tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä.

Huawei P10 Lite

Huawei P10- ja P10 Plus -mallien Kirin 960 -järjestelmäpiiri (Octa-core 4 x Cortex A73 2.4 GHz + 4 x Cortex A53 1.8 GHz) on Litessä vaihtunut Kirin 658 -siruun (Octa-core 4 × 2.1GHz + 4 x 1.7GHz + i5 co-processor). Suomeen myyntiin saapuvasta versiosta käyttömuistia löytyy kolmen gigatavun verran ja tallennustilaa 64 gigatavua. Valituilla markkinoilla Litestä nähdään myös paremmin varusteltu 4GB/64GB-versio.

P10 Litestä löytyy Huawein malleista tuttu hybridi-SIM-telakka, johon voidaan asettaa kaksi nano-SIM-korttia tai yksi SIM-kortti sekä yksi microUSB-muistikortti.

Kahta takakameraa uutukainen ei tarjoa. Siitä löytyy 12 megapikselin takakamera 1/2.8″ sensorilla ja 1.25 µm kokoisilla pikseleillä, jonka ansiosta kuviin tallentuu entistäkin enemmän valoa, kehuu Huawei. Sen ominaisuuksiin kuuluu myös nopea 0,3 sekunnin tarkennus (PDFA ja CAF)

Huawei P10 Liten muita ominaisuuksia ovat 4G LTE, Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 ac/a/b/g/n, 2.4G / 5G, NFC, GPS ja GLONASS. Akku on kapasiteetiltaan 3000 mAh:ta. Isoveljien USB Type-C -liitäntä on vaihtunut vanhempaan microUSB-porttiin. Mukana toimitettavan pikalaturin ansiosta P10 Lite latautuu tyhjästä 45 % varaukseen puolessa tunnissa.

Uutukaisen käyttöjärjestelmänä toimii Android 7.0 Nougat, jonka päällä on EMUI 5.1 -käyttöliittymä. Huawein käyttöliittymä on varustettu koneoppimisalgoritmilla, joka optimoi järjestelmää käyttötottumusten mukaan.

Huawei P10 Lite on jo saatavilla Suomessa ja sillä on kahden vuoden takuu. Värivaihtoehtoihin kuuluvat sininen, kulta, valkoinen ja musta. Laitteen suositushinta on 329 euroa.