Huawei Mate 9:n myynti ylitti viiden miljoonan rajapyykin

Huawei Mate 9

Kiinalainen Huawei kuuluu viime vuosien merkittävimpiin voittajiin matkapuhelinbisneksessä. Sen markkinaosuus on kasvanut hyvää vauhtia ja esimerkiksi Suomessa Huawei on noussut jo markkinoidemme suurimmaksi älypuhelimia valmistavaksi yhtiöksi. Virallisena tavoitteena yhtiöllä on kohota koko maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi vuoteen 2021 mennessä.

Suomessa yhtiön menestystä on pitkälti ollut kiittäminen keskihintaista Honor-mallisarjaa. Maailmalta kuuluvien tietojen perusteella kuitenkin myös kiinalaisyhtiön kalliimman hintaluokan puhelimet käyvät kaupaksi hyvin, vaikka niiden osalta Applen ja Samsungin lippulaivojen myyntiluvuista ollaan edelleen valovuosien päässä.

Alkuvuodesta Huawei ilmoitti virallisella lehdistötiedotteella, että se on toimittanut markkinoille yli kymmenen miljoonaa P9-mallisarjan laitetta. Huawei odottaneekin innolla, kuinka hyvin sen seuraaja, P10, tulee markkinoilla menestymään. Kyseinen laite saapui Suomessa myyntiin 31.3.

Suuremman kokoluokan puhelimissa Huaweilta löytyy Mate-mallisarja. Se ei ole kerännyt kovinkaan merkittävää asemaa ainakaan Suomessa, mutta myös sen myynti vaikuttaisi olevan hyvässä nousujohteessa. Olisiko tähän vaikuttanut osaltaan jopa Samsung Galaxy Note7:n ikävästi markkinoilla päättynyt ”tarina”. Niin tai näin, on kiinalaisvalmistaja tuoreimpien tietojen mukaan myynyt ensimmäisen neljän kuukauden aikana viisi miljoonaa Mate 9 -puhelinta, joka on 36 prosenttia enemmän kuin edeltäjän myynti samassa ajassa. Lukuihin kuulunee myös lippulaiva, Mate 9 Pro, josta olemme MobiiliBlogissa julkaisseet kattavan videotestin. Se löytyy myös tämän jutun lopusta.

Huawei Mate 9 on 5,9 tuuman full hd -näytöllä varustettu phablet-kategorian älypuhelin, jossa on Kirin 960 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia, takana kaksoiskamera (20 ja 12 megapikseliä), 4000 mAh:n akku sekä Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä. Pro-mallin merkittävimpiin eroihin kuuluvat pienempi 5,5 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on noussut 2K-tasolle. Lisäksi kyseinen variantti sisältää kuusi gigatavua käyttömuistia.

PocketNow, Huawei Mate 9 sales notch up past 5 million in four months