Galaxy S8 -mallisto saapui virallisesti Suomessa myyntiin: hinta alkaen 829 euroa

Galaxy S8

Korealaisen Samsungin seuraavan sukupolven lippulaivapuhelinmallisto on saapunut Suomessa myyntiin (ennakkotilaajat ovat jo voineet saada puhelimen käsiinsä). Kyseessä ovat maaliskuun lopussa järjestetyssä tilaisuudessa esitellyt puhelimet: Galaxy S8 ja Galaxy S8+. Molempien myynti on käynnistynyt tänään, 28.4.2017. Suomessa laitteiden suositushinnat ovat 829 ja 929 euroa. Molemmat mallit ovat saatavilla Orchid Grey -harmaana, Arctic Silver -hopeana ja Midnight black -mustana.

Galaxy S8 -mallisto toteuttaa sen ”unelman”, jota monet niin sanotut edistyneemmät käyttäjät ovat älypuhelimilta odottaneet pitkään: puhelimen etupuoli täyttyy lähes kokonaan pelkästä näytöstä. Galaxy S8:ssa on 5,8 ja Galaxy S8+:ssa 6,2 tuuman sivuilta kaareva Super AMOLED -näyttö, joiden kuvasuhde on 18.5:9 ja tarkkuus 2960 x 1440 pikseliä. Kummassakin näytön sivuilla ei ole käytännössä reunoja ollenkaan, jonka lisäksi Samsung on kyennyt viilaamaan sekä ruudun ylä- ja alaosan reunat erittäin minimaalisiksi. Tämä on johtanut muun muassa siihen, että fyysinen kotipainike on hävitetty ja integroitu näyttöön. Sormenjälkilukija löytyy laitteen takaa, kameran vierestä. Samsung on brändännyt näyttönsä nimellä Infinity Display.

Samsung Galaxy S8

Suomessa Galaxy S8:n sisällä on 64-bittinen 10 nanometrin prosessilla toteutettu Exynos 8895 -järjestelmäpiiri (Octa core 2.35GHz Quad + 1.9GHz Quad), jonka tukena on neljä gigatavua käyttömuistia. Uutuus on ensimmäinen puhelin, joka tukee Bluetooth 5.0 -teknologiaa, joka tarjoaa muun muassa lisää nopeutta, pidemmän kantomatkan ja mahdollisuuden musiikin kuuntelemiseen kahdesta Bluetooth-kaiuttimesta yhtä aikaa.

Kamera on pysynyt samana Galaxy S7 -mallistoon nähden. Paranneltu ohjelmisto tekee kuvista kuitenkin entistäkin näyttävämpiä. Kaksoiskameraa Galaxy S8:n ei näin ollen tarjoa, vaan siinä on yksi 12 megapikselin Dual Pixel -kamera f/1.7-aukolla. Etukameraa on kehitetty eteenpäin ja sillä napsii nyt kahdeksan megapikselin kuvia.

Ohjelmiston pohjana on Android 7.0 Nougat, jonka mainostetuin ominaisuus on Bixby, joka on Google Assistantin kaltainen henkilökohtainen opas. Sille on varattu oma painike laitteen sivusta, jolla sen voi aktivoida päälle. Lisäksi Androidia on höystetty DeX-ominaisuudella. Samsung DeX -telakan avulla älypuhelimen voi yhdistää näyttöön, hiireen sekä näppäimistöön ja luoda näin tietokonetta muistuttavan työpisteen. Sovellusten tulee totta kai tukea ominaisuutta, jotta niiden käyttö suurella näytöllä on luontevaa.

Galaxy S8 -puhelinten muita ominaisuuksia ovat muun muassa USB Type-C -portti, langaton lataus, microSD-muistikorttipaikka, 64 gigatavun sisäinen tallennustila. Galaxy S8:ssa on 3000 ja S8+:ssa 3500 mAh:n akku.

Meneekö Galaxy S8/Galaxy S8+ hankintaan vai joka sellainen löytyy taskusta?