4G-yhteydellä varustettu Huawei Watch 2 -älykello saapui kauppoihin

Huawei Watch 2

Suomalaisten sydämet valloittanut Huawei on tuonut markkinoille uuden älykellon, joka on seuraaja syksyllä 2015 myyntiin saapuneelle Huawei Watchille. Uutuus kantaa loogisesti nimeä Huawei Watch 2 ja sen myynti Suomessa käynnistyi tämän viikon torstaina. Huawei Watch 2:n suositushinta on 369 euroa ja se on yhteensopiva Android-puhelinten lisäksi myös iPhonen kanssa.

Uutukainen rakentuu pyöreän kosketusnäytön ympärille, joka on tehty sillä ajatuksella, että se sopii hyvin erilaisiin käyttö- ja pukeutumistilanteisiin. Niinpä tarjolla on erilaisia rannekkeita ja vaihtoehtoja kellotaulujen räätälöinnin suhteen. Watch 2:n toimintoja voi myös muokata Google Play Storea hyödyntämällä.

Älykellon tärkein osa, näyttö, on Huawei Watch 2:ssa kooltaan 1,2 tuumaa ja sitä suojaa Gorilla 3 -lasi. Kyseessä on todella tarkka AMOLED-näyttö, jossa pikseleitä tuumaa kohden on peräti 326. Ruudun resoluutio on 390 x 390 pikseliä. Paneelia ympäröi kaartuva, keraaminen teräskehikko, joka yhdessä muun rakenteen sekä yksityiskohtien kanssa tekee Watch 2:sta hyvin perinteisen näköisen kellon.

Huawei Watch 2

Sporttinen Huawei Watch 2 on varustettu useilla sensoreilla, jotka tallentavat käyttäjästään erilaista dataa ja koostavat niistä yhteenvedon käyttäjälle. Kello mittaa muun muassa etäisyyden, matkan pituuden, nopeuden, sykkeen, sykkeen vaihteluvälin, kalorikulutuksen ja askeleet. Kello laskee jokaisen juoksun jälkeen hapenottokykyä kuvaavan VO2max-luvun perustuen GPS- ja syketietoihin sekä kertoo treenin vaikutuksista ja ehdotetun palautusajan. Sykesensori mittaa sykettä koko ajan ja raportoi käyttäjälleen viimeisimmän kuuden tunnin seurantajakson. Huawei Watch 2 mittaa myös leposykkeen.

Huawei Watch 2 eroaa monista älyelloista siinä, että se toimii tarvittaessa täysin itsenäisesti. Se käyttää joko SIM- tai eSIM-korttia ja tukee 4G-yhteyksiä. Tämän ansiosta kello pystyy vastaanottamaan viestejä ja puheluita, vaikka se ei olisi yhteydessä älypuhelimeen. Lisäksi mukana on sisäänrakennettu GPS-siru, jonka myötä kellolla voi lähteä lenkille ilman puhelinta ja Watch 2 tallentaa siitä huolimatta kaiken tärkein datan ja tarvittaessa vastaanottaa puheita sekä viestejä. Kokonaisuutta täydentävät WiFi-, Bluetooth- ja NFC-yhteydet.

Kelloilla tehdään puheluita harvoin, koska muun muassa yksityisyyttä ei ole (jos käytössä ei ole kuulokkeita). Huawei on siitä huolimatta pyrkinyt parantamaan puheluiden äänelaatua VoLTE-tuella sekä kaksoismikrofoniratkaisulla.

Kellossa on uusi Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmä, joka sisältää muun muassa informatiivisemmat kellotaulut, laajemmat fitness-ominaisuudet ja uusia tapoja käyttää sovelluksia. Lue lisää Android Wear 2.0:sta täältä.

Huawei Watch 2:ssa on 420 milliampeeritunnin akku, joka kestää Huawein mukaan niin sanotussa normaalissa käytössä kaksi päivää. Yhtäjaksoista treenausta kello jaksaa yhdellä latauksella 10 tuntia. Jos käyttöön ottaa yksinkertaistetun kellomoodin, kestää akku kolme viikkoa.

Kooltaan Huawei Watch 2 on 48,9 x 45 x 12,6 millimetriä ja se painaa 40 grammaa. Rannekkeisiin kuuluvat oranssi ja musta. Ranneke on irrotettavissa ja se on leveydeltään 22 millimetriä.

Huawei Watch 2:n keskeisimmät ominaisuudet
Käyttöjärjestelmä: Android Wear 2.0
Näyttö: 1,2 tuumaa, 390 x 390 pikseliä, 326ppi, Gorilla 3 -lasi, AMOLED
Järjestelmäpiiri: Qualcomm MSM8909W, 1.1 GHz
Käyttömuisti: 768MB
Tallennustila: 4GB
Vesi- ja pölysuojaus: Kyllä, IP68-suojaluokitus
Akku: 420 mAh

3 kommenttia

  1. Kiitos mielenkiintoisesta artikkelista. Kylläpäs Huawei Watch 2 näyttää tosi tyylikkäältä kellolta. Tälläisen voisin näin Apple-faninakin ostaa ?.

    1. Kiitos! Mukava kuulla, että artikkelista oli iloa, vaikka juttu muutaman päivän myöhässä julkaisinkin. ? Yritänkin panostaa jutuissani hieman muita laajempaan ja tarkempaan sisältöön, kun nopeudessa en pysty kilpailemaan. ?

      1. Kyllä artikkeli oli iloa. Ei se määrä, vaan laatu ?

Kommentointi on suljettu!