LG G6 nyt suomalaisten saatavilla

LG G6

Galaxy S8:n kanssa samoihin aikoihin Suomeen on saapunut myös toinen merkittävä Android-lippulaiva. Kyseessä on LG G6. Suomessa LG ei ole perinteisesti ollut kovinkaan suosittu mitä tulee älypuhelimiin ja jäänyt kovasti muun muassa Samsungin varjoon. Uusi G6 vaikuttaa kuitenkin ulkoisesti ja ominaisuuksiltaan pitkästä aikaa mielenkiintoiselta LG:n lippulaivapuhelimelta.

LG G6:ssa on etupuolella suuri, 5,7 tuuman 2880 x 1440 pikselin kosketusnäyttö, jonka kuvasuhde on 18:9. Puhelimen muotoilussa on panostettu selkeyteen. Etupuoli on pyritty peittämään näytöllä ja takaosa on mattapintainen. G6 täyttää lisäksi IP68-suojaluokituksen, ollen näin suojattu pölyltä ja vedeltä, kestäen upotuksen 1,5 metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi. Paksuutta laitteella on 7,9 millimetriä ja se painaa 163 grammaa. Värivaihtoehtoihin kuuluvat Astro Black, Ice Platinum sekä Mystic White.

Puhelimen sisällä on Snapdragon 821 -siru, neljä gigatavua käyttömuistia, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa (laajennettavissa microSD-muistikortilla). Totta kai uutuudesta löytyy myös 4G LTE-A 3 Band CA, WiFi 802.11 a/b/g/ac, Bluetooth 4.2, NFC, 3,5mm kuulokeliitäntä, USB Type-C -portti ja sormenjälkilukija.

G6:n saama palaute on ylittänyt odotuksemme”, sanoo Andrew Coughlin, LG Electronicsin Mobile Communications -liiketoiminnan Pohjois-Euroopan johtaja. ”Odotamme innolla yhteistyötä Gigantin kanssa tämän odotetun puhelimen tuomisessa kuluttajien saataville Pohjoismaissa.

Galaxy S8:sta uuden LG G6:n erottaa erityisesti kamera. Siinä missä S8 luottaa yhteen takakameraa, on G6:ssa kaksi takakameraa: 13 megapikseliä, 71 asteen linssi ja f/1.8-optiikka sekä 13 megapikseliä, 125 laajakulmalinssi ja f/2.4-optiikka. Uutukaisessa on iPhone 7 Plussan tavoin häviötön zoomi. Laitteen etupuolelta löytyy viiden megapikselin kamera (f/2.2 / 100°), jossa on pyritty minimoimaan reunojen vääristymää, jotta kuvista saataisiin mahdollisimman laadukkaita.

LG G6:n virallinen suositushinta on 749 euroa. Sitä myydään yleisesti kuitenkin karvan verran alle 700 euron.

Lehdistötiedote, LG aloittaa LG G6 -puhelimen myynnin Suomessa yhteistyössä Gigantin kanssa