Huhtikuun myydyimmät puhelimet: Galaxy J5, iPhone 7 ja OnePlus 3T kärjessä

iPhone 7

Tämä artikkeli tulee aavistuksen myöhässä, mutta laitetaan se osittain vapun piikkiin. Leikki leikkinä. Allekirjoittaneella on tällä hetkellä vain äärimmäisen kova kiire ja blogin kirjoittaminen on siitä ”kärsinyt”. Se kuitenkin siitä ja loikataan itse uutisen aiheeseen, eli huhtikuun myydyimpiin puhelimiin. Operaattorit ovat jälleen kuukauden vaihduttua julkaisseet tilastonsa myydyimmistä puhelinmalleista. Mitään massiivista liikehdintää listoilla ei ole tapahtunut, vaan samat tutut nimet ovat kärjessä.

Ykköseksi DNA:lla nousi Samsung Galaxy J5 (2016), Elisalla OnePlus 3T ja Sonerana aiemmin tunnetulla Telialla Apple iPhone 7.

Aivan loppukuusta kauppoihin saapuneet Samsungin uudet lippulaiva Galaxy S8- ja Galaxy S8+ -puhelimet nousivat jo DNA:lla seskä Elisalla myydympien puhelinten joukkoon ennakkomyynnin ansiosta. Kuitenkin vasta kuluva kuukausi tulee näyttämään, pystyykö Samsung nappaamaan Galaxy S8 -puhelimillaan myydyimmän puhelimen paikan operaattoreiden tilastoissa.

Uudet Samsungit menestyivät rajatussa ennakkomyynnissä hyvin. Myymäläsaatavuus alkoi vasta 28. päivä, joten ensi kuun vaihteessa nähdään, kuinka hyvin ne menestyvät vapaassa myynnissä”, Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Samsung Galaxy S8 -mallin vastaanotto on ollut todella hyvä ja kiinnostus puhelinta kohtaan on ollut suuri, vaikka laite sijoittuukin hintakategorian yläpäähän”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Kesän aikana pakkaa Suomessa tulee sekoittamaan uudet Nokia-puhelimet. Niiden pitäisi saapua myyntiin lähitulevaisuudessa ja esimerkiksi DNA:lta kerrotaan, ettei niitä tarvitse odottaa enää pitkään. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten uuden sukupolven Nokia-puhelimet otetaan Suomessa vastaan. Vieläkö Nokia on suomalaisten silmissä niin sanotusti kova brändi, joka saa ihmiset liikkeelle?

Odotan mielenkiinnolla kesää ja sitä, että Nokia laittaa lusikkansa soppaan. Nähdäkseni uusilla Nokia-puhelimilla on kaikki edellytykset nousta viidenneksi vahvaksi brändiksi, mikä johtaisi markkinassa suorastaan historialliseen tilanteeseen. Suomessa oltiin pitkään käytännössä yhden puhelinmerkin varassa, ja lähihistoriassakin kauppa on tyypillisesti ollut kahden tai kolmen merkin varassa, vaikka valikoimassa onkin parisenkymmentä eri brändiä”, Elisan Virkki sanoo.

DNA:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2017:

 1. Samsung Galaxy J5 (2016)
 2. Honor 8
 3. Honor 7 Lite
 4. Apple iPhone 7
 5. Samsung Galaxy A3 (2017)
 6. Huawei P8 Lite
 7. Apple iPhone SE
 8. Samsung Galaxy S8
 9. Samsung Galaxy S8+
 10. Honor 8 Lite
 11. Apple iPhone 6s
 12. Samsung Galaxy A5 (2017)
 13. Huawei P10
 14. Apple iPhone 7 Plus
 15. Huawei P9

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2017:

 1. OnePlus 3T
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Huawei Honor 7 Lite
 4. Apple iPhone 7
 5. Huawei Honor 8
 6. Huawei P8 Lite
 7. Apple iPhone SE
 8. Samsung Galaxy A3 (2017), Elisa WiFi -puhelu
 9. Huawei Honor 8 Lite
 10. Samsung Galaxy S8+, UUSI, Elisa WiFi -puhelu
 11. Apple iPhone 7 Plus
 12. Samsung Galaxy S8,  UUSI, Elisa WiFi -puhelu
 13. Apple iPhone 5s
 14. Apple iPhone 6s
 15. Samsung Galaxy A5 (2017) , Elisa WiFi –puhelu

Telian myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2017:

 1. Apple iPhone 7
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Huawei Honor 7 Lite
 4. Apple iPhone SE
 5. Huawei Honor 8
 6. Huawei P8 Lite
 7. Apple iPhone 6s
 8. Apple iPhone 7 Plus
 9. Samsung Galaxy Xcover 3
 10. Samsung Galaxy A3 (2017)