Kaikki irti kännykästä: Parhaat sovellukset iPhoneesi

iPhone

Kehitys kehittyy ja niin myös mobiilisovellukset. Mikäli et vielä ole ladannut näitä sovelluksia puhelimeesi, nyt on sen aika!

Olitpa sitten hankkinut aivan uuden iPhonen tai haluat ottaa kaiken hyödyn ja huvin irti laitteestasi, näiden sovellusten kanssa et mene metsään. Artikkelissa esitellyt sovellukset ovat joko tuoreita, erityisen hyödyllisiä tai tavattoman suosittuja. Lataa nämä puhelimesi kotinäytölle ja päivitä se vastaamaan tietokoneen kaltaista huvi- ja hyötykeskusta.

Waze – Olitpa sitten sunnuntaiautoilija tai ammattikuski, tämä sovellus on syytä ottaa haltuun. Sovelllus tietää, kuinka nopeasti muut kuskit ajavat ja se opastaa sinut määränpäähäsi aikaa säästäen ja nopeinta reittiä suosien. Tämän lisäksi Waze varoittaa sinua tietöistä, kameroista, onnettomuuksista ja jopa edelläsi ajavasta poliisista. Wazen saa myös suomenkielisenä. Lataa.

Chrome – Rakastat iPhoneasi mutta Safari-selain on mielestäsi jonninjoutava? Et ole yksin. Onneksi Chromen saa ladattua myös mobiililaitteellesi – poista siis Safari puhelimestasi ja selaa jatkossa tutulla ja turvallisella Chromella, mikäli olet siihen tottunut. Chromella voit surffata incongnito-tilassa ja se päivittää itse itsensä myös automaattisesti. Lataa.

Google Trips – Lomailu on ihanaa, ilman Wifiä hotelliin löytäminen tylsää. Enää et tarvitse kymmentä erillistä sovellusta lentolippujen, bussiaikataulujen, karttojen ja museoiden aukioloaikojen seurantaan perillä ollessa – nerokas sovellus nimittäin kerää yhteen kaikki sinne aiemmin merkitsemäsi tiedot ja neuvoo sinut perille jopa ilman Wifi-yhteyttä. Superkätevää! Lataa.

1Password – Jokaiselle sivulle kannattaisi olla olemassa erillinen salasana – ihan oikeasti. Mutta kukapa muistaisikaan niitä kymmeniä mitä mielikuvituksellisimpia, eri sivuille luotuja salasanoja? 1Password-sovellus auttaa sinua tässä ongelmassa. Luomalla yhden salasanan pääset käsiksi jokaiseen eri sivulle luomaasi salasanaan, ärsyttävä ongelma on historiaa ja tietoturvasi on jälleen hyvissä käsissä. Lataa.

Google Photos – Vaikka iPhonen pilvipalvelu on myös suhteellisen hyvä, ei ole Google Photosin voittanutta. Sovellus varmuuskopioi otoksesi huomattavasti iCloudia nopemmin ja ehkäpä sen miellyttävin ominaisuus on se, että jokaista kuvaa pystyy etsimään kirjastosta näppärästi. Lataa.

Poker Stars – Maailman suosituimpana online-pokerisovelluksenakin tunnettua Poker Starsia on hehkutettu laajasti. Sovelluksesta tekee erityisen suositun sen nopeus sekä tarjonta, joka on täysin sama kuin pöytäkoneella selattaessa. Listausten perusteella sovellus on niin suosittu, että sitä on käyttänyt esimerkiksi viime viikon aikana keskimäärin 120 000 päivittäistä kävijää. Lataa.

Untappd – Kiinnostavatko erikoisoluet? Nyt voit pitää kirjaa jokaisesta maistamastasi oluesta hauskan sovelluksen avulla. Sovellus opettaa sinulle uutta erilaisita olutlajeista, voit merkata ne sovellukseen, arvioida ne ja lähettää jopa virtuaalikippiksen sovellusta käyttäville kavereillesi. Kuten Foursquare-sovelluksessa, voit kerätä myös erilaisia ansiomerkkjä mitä enemmän olutta maistelet. Lataa.

Magisto – Kelläpä olisikaan aikaa omien videoiden muokkaukseen? Se ei enää haittaa, sillä Magisto-sovellus editoi ammattitasoisia videoita puolestasi. Älykäs sovellus tekee kuvistasi ja videoistasi hauskoja kokonaisuuksia, jotka voit lähettää kavereillesi vaikkapa Whatsappissa tai jakaa ne YouTubessa. Sovelluksessa on myös musiikkikirjasto, josta saat taustamusiikkia ihanille videoille. Kannattaa kokeilla! Lataa.

Photoshop Fix – Luulitko, ettei kännykällä voi saavuttaa samanlaista kuvanmuokkausta kuin pöytäkoneelle ladatulla Photoshopilla? Nyt yksinkertainen kuvankäsittely ja -parannus onnistuu myös mobiililaitteelle ladattavalla ilmaisella Phoshop Fixillä. Sovelluksen avulla kuvaa pystyy muokkaamaan esimerkiksi kasvoja kirkastamalla, niitä siloittamalla tai pieniä virheitä korjaamalla. Mikäli olet Adoben Creative Cloud -asiakas, voit lisäksi lähettää kuvat puhelimestasi suoraan pöytäkoneelle ja jatkaa niiden muokkausta halutessasi Photoshopin täysversiolla. Lataa.

Artikkeli kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Ana Holopaisen kanssa.

Kuvan lähde: Pexels

2 kommenttia

  1. Hieno artikkeli, kiitos. Otin Wazen käyttöön. Löytyykö iMacille jotain hyvää ilmaista kuvankäsittely ohjelmaa missä olisi myös kloonaus mukana, voisi poistaa roskat?

    1. Loistavaa, että artikkelista oli hyötyä. ?

      Hmm. Ei tule mieleen mitää ilmaista softaa. Yritä Googlea: ”Free photo editor for Mac”.

Kommentointi on suljettu!