Kuva Nokian vanhasta prototyypistä levisi nettiin – Windows Phone ja QWERTY-näppäimistö

Nokia Windows Phone QWERTY

Nokia on kuluvan vuoden aikana tehnyt paluuta matkapuhelinmarkkinoille kotimaisen HMD:n toimesta, joka omistaa yksinoikeuden Nokian brändiin mobiililaitteissa. Ensimmäinen laite, jonka HMD julkaisi oli alkuvuodesta Kiinan markkinoille lanseerattu Nokia 6. Sittemmin puhelimia on nähty lisää (Nokia 3, Nokia 5) ja esimerkiksi Suomen markkinoille rantautuu muutaman päivän (31.5.2017) päästä uuden sukupolven versio legendaarisesta Nokia 3310:stä.

Mutta nyt on tarkoitus ottaa aikamatka vuoteen 2012. Nokia, se oikea Nokia, oli tuolloin vielä matkapuhelinbisneksessä mukana ja suunnitteli huhujen mukaan Nokia E6 -mallin kaltaista Windows Phone -puhelinta. Nyt tälle vanhalle huhulle on saatu lisää vahvistusta, kun nettiin on Kiinasta levinnyt kuva kyseisestä puhelimesta.

Nokia Windows Phone QWERTY

Puhelin kantoi työnimeä RX-100 ja sitä oli tarkoitus demota operaattoreille vuoden 2012 Mobile World Congress -messuilla. Ajatuksena oli, että mallilla houkuteltaisiin liikemiehiä ja -naisia sekä yritettäisiin tunkeutua paremmin Yhdysvaltojen markkinoille.

Tietojen mukaan Nokia RX-100 sisälsi varhaisen version Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmästä sekä kaksi gigatavua käyttömuistia, AMOLED-näytön ja tietenkin sen fyysisen QWERTY-näppäimistön omalla numerorivistöllään. Kuvissa näyttää siltä, kuin RX-100:n ympärillä olisi ylimääräinen osa. Ehkä suojaamassa sen lopullisen ilmeen vuotamista?

Olisiko Nokian valmistama Windows Phone 8 -pohjainen älypuhelin fyysisellä näppäimistöllä kiinnostanut?

Nokia Windows Phone QWERTY

MSPU, Blast from the past – Nokia Windows Phone with front-facing keyboard leaks (pictures)