Mullistava ZenPhone AR Suomeen kesäkuussa – hinta 899 euroa

ZenPhone AR

Asuksen alkuvuodesta maailmalle esittelemä ZenPhone AR on vihdoin saapumassa Suomen markkinoille. Kyseessä on siinä mielessä erittäin mullistava puhelin, että se on ensimmäinen laite, joka tukee Googlen uusia Tango– ja Daydream-teknologioita. Uutuuden ennakkotilaukset ovat jo käynnissä ja toimituksien kerrotaan käynnistyvän kesäkuun aikana.

MobiiliBlogista löytyy jo kattava tietopaketti ZenPhone AR -puhelimesta, jonka löydät täältä. Kertauksena käytäköön läpi, että Sekä Tango että Daydream ovat Googlen teknologioita, jotka tuovat virtuaalitodellisuuden entistäkin keskeisemmäksi osaksi älypuhelinta ja Android-käyttöjärjestelmää.

Daydream tarjoaa tuen virtuaalitodellisuudelle (VR), jota käytetään yleensä niin sanottujen virtuaalilasien kanssa. Tango tekee puolestaan mahdolliseksi aidon maailman ja virtuaalisten angon avulla käyttäjä voi yhdistää todellisen maailman ja virtuaalisen todellisuuden. Näin käyttäjä pystyy esimerkiksi sovittamaan kotiinsa uusia huonekaluja ja tarkastelemaan puhelimen ruudulta, miltä ne näyttävät omassa kodissa.

ZenPhone AR:ssa tuen Daydream- ja Tango-tekniikoille mahdollistaa kolme erillistä kameraa. Varsinainen kuvaaminen tapahtuu 23 megapikselin f/2.0-kameralla. Sen rinnalla ovat liikettä seuraava kamera sekä syvyyttä yhdessä infrapunaprojektorin avustamana mittaava kamera.

Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat myös 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin Super AMOLED -näyttö, Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, kuusi gigatavua käyttömuistia, 128 gigatavua tallennustilaa. Laitteesta löytyy totta kai kaikki nykyaikaiset yhteysominaisuudet, kuten esimerkiksi 4G cat.13. ZenPhone AR käyttää USB Type-C -porttia ja sisältää kaksi SIM-korttipaikkaa (toiseen voi asettaa myös microSD-kortin).