Uusi Galaxy J5 (2017) pian kaupoissa

Samsung Galaxy J5 2017

Samsung Galaxy J5 -mallisto on ollut Suomessa erittäin suosittu. Se on muun muassa hallinnut jo pitkään operaattoreiden myyntilistoja, ollen kuukausi toisensa jälkeen aivan kärjessä, ja usein jopa siellä ykköspaikalla. Nyt kuluvan kesän aikana korealaisvalmistaja tuo tästä suosikista myyntiin kolmannen sukupolven, joka tunnetaan tutusti nimellä Galaxy J5 (2017). Puhelin saapuu Suomessa kauppoihin kesä-heinäkuun taitteessa 269 euron suositushinnalla.

Galaxy J5 -puhelimet ovat hallinneet operaattoreiden myyntitilastojen kärkeä jo kolmatta vuotta Suomessa. Uskomme vahvasti, että uusi Galaxy J5 jatkaa tätä trendiä. Puhelimen paranneltu ja näyttävä muotoilu, laadukkaat kamerat ja korkea suorituskyky viehättävät sekä vanhoja että uusia asiakkaitamme, jotka etsivät kaunista ja tehokasta älypuhelinta”, toteaa Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Uudessa Galaxy J5:ssä on 5,2 tuuman 1280 x 720 pikselin Super AMOLED -kosketusnäyttö. Puhelimen piirisarja on nimeltään Joshua ja tarjoaa kahdeksan Cortex-A53-suoritinydintä kellotettuna 1,6 gigahertsiin. RAM-käyttömuistia löytyy kaksi gigatavua ja muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa 16 gigatavua.

Rakenteen osalta Samsung on lähtenyt hakemaan entistäkin parempaa sekä laadukkaampaa tuntumaa. Pyöristetyillä reunoilla varustettu metallirunko istuu tukevasti pienempäänkin käteen, kehuu Samsung tiedotteessaan.

2017 vuoden Galaxy J5:n takaa löytyy 13 megapikselin f/1.7-optiikalla varustettu kamera. Etupuolella on samalla megapikselimäärällä varustettu kamera, jonka aukko on f/1.9.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat päivitetty sormenjälkilukija, 4G LTE cat.6, Bluetooth 4.2, WiFi a/b/g/n/ac, GPS, GLONASS, Beidou, FM-radio, kuulokeliitäntä, microUSB-portti ja 3000 milliampeeritunnin akku. Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä on uusi Galaxy J5 (2017) sisältää paikat kahdelle SIM-kortille.

Puhelimen ohjelmisto rakentuu Android 7.1 Nougat -käyttöjärjestelmän ympärille.

Galaxy J5 saapuu myyntiin mustana, kultaisena ja hopeisen sinisenä. Sen viralliset mitat ovat 146,3 x 71,3 x 7,9 millimetriä.

ePressi, Uusi Samsung Galaxy J5 – jatkoa suomalaisten suosikkipuhelimelle