OnePlus 5 julki – mukana kaksoiskamera, hinta 499 euroa

OnePlus 5

Kiinalainen OnePlus on julkistanut seuraavan sukupolven lippulaivansa, jonka yhtiö tuo Suomessa myyntiin 27. kesäkuuta. Puhelin kantaa nimeä OnePlus 5 ja on seuraaja viime vuoden puolella julkistetuille OnePlus 3– sekä OnePlus 3T -malleille. Tuttuun tyyliin luvassa on lisää tehoa ja parempia ominaisuuksia, mutta ikävä kyllä myös kalliimpi hintalappu. Uutuus kustantaa edullisimmillaan 499 euroa, kun huippuversion hinta kipuaa 559 euroon. Laitteen itselleen voi hankkia OnePlussan verkkokaupan kautta tai operaattori Elisalta, joka myy OnePlussan puhelimia Suomessa yksinoikeudella.

OnePlus 5 on kiinalaisvalmistajan ohuin lippulaivapuhelin 7,25 millimetriä paksulla rakenteellaan. Uutukaisen muotoilu, rakenne ja yksityiskohdat ovat OnePlus 5:ssä tärkeässä roolissa, sillä yhtiö kertoo kehittäneensä yli 100 vaihtoehtoista kokonaisuutta, ennen päätymistään puhelimen lopulliseen visuaaliseen ilmeeseen. Laite rakentuu alumiinirungon ympärille, jonka reunaa kiertää yhtenäinen viiva, joka luo horisonttia muistuttavan rajan puhelimen reunaan. Yleisesti ottaen OnePlus on pyrkinyt uutukaisensa muotoilussa minimalistiseen ilmeeseen, joka on samalla miellyttävän tuntuinen kädessä. Puhelin tulee saataville Midnight Black– ja Slate Gray -väreissä.

OnePlus 5

OnePlus 5 Slate Gray

OnePlus 5:ssä näkyy halumme keskittyä yksityiskohtiin ja tarve taata paras mahdollinen käyttökokemus”, sanoi OnePlusin perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau. ”Olemme soveltaneet tätä lähestymistapaa kaikkiin OnePlus 5:n ominaisuuksiin. Esimerkiksi kaksoiskamera mahdollistaa älypuhelinmarkkinoiden upeimmat kuvat kaikissa olosuhteissa.

Kiinalaisvalmistajan edellisten lippulaivojen tavoin myös OnePlus 5 tarjoaa käyttäjälleen 5,5 tuuman kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Näyttö rakentuu Optic AMOLED -teknologian ympärille ja tukee DCI-P3-väriskaalaa. Ruutua suojaa Gorilla 5 -lasi, joka kaartuu (2.5D) reunoista. Sen alapuolella on sormenjälkilukijalla varustettu kapasitiivinen kotipainike.

OnePlus 5 kamera

Puhelimen tärkein yksittäinen uudistus on kamera. Niitä löytyy takaa nyt kaksi, jonka ansiosta OnePlus 5 tallentaa entistäkin näyttävämpiä kuvia. Valmistajan mukaan kyseessä on terävimmällä resoluutiolla varustettu kaksoiskamera kokonaisuus, jollainen älypuhelimissa on nähty.

OnePlus 5:n takaa löytyy 16 megapikselin laajakuvakamera (Sony IMX 398, f/1.7, 1.12 µm kokoiset pikselit) sekä 20 megapikselin zoom-kamera (Sony IMX 350, f/2.6, 1.0 µm kokoiset pikselit). Räätälöityä 16 MP:n sensoria tukee 20 MP:n sensori kauko-objektiivilla, joka määrittää tarkasti etäisyyden sensorin ja ympäristön välillä. Etukamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä (Sony IMX 371, f/2.0, 1.0 µm).

Kahden kameran ansiosta OnePlus 5 tarjoaa muun muassa muotokuvatilan, jossa kuvattavan henkilön kasvot erotetaan muusta kuvasta sumentamalla tausta näyttävästi. Smart Capture yhdistää optisen zoomin ja multi-frame- teknologian. Sen avulla käyttäjä voi zoomata paremmalla tarkkuudella samalla, kun nopea automaattitarkennus käyttää kaksoiskamerajärjestelmää laskeakseen tarkasti syvyyden. Automaattinen tarkennus on jopa 40 prosenttia nopeampi. Näiden lisäksi mukaan on tuotu kokonaan uusi Pro-tila, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää manuaalisesti muun muassa ISO-arvoa, valkotasapainoa, valotusaikaa ja tarkennusta. Puhelin tukee myös RAW-tiedostomuotoa.

OnePlus 5 Midnight Black

OnePlus 5:sta vauhdittaa Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, joka on kellotettu 2,45 gigahertsiin. Uutuuden saa kahtena eri varianttina, joista edullisemmassa on kuusi gigatavua RAM-käyttömuistia ja tallennustilaa 64 gigatavua. Kalliimpi versio tarjoaa kahdeksan gigatavun käyttömuistin ja 128 gigatavun tallennustilan.

Puhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 4G LTE, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, BeiDou, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G/5G (2×2 MIMO), NFC, kaksi SIM-korttipaikkaa, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja 3300 milliampeeritunnin akku. Pohjasta löytyy USB 2.0 Type-C -portti ja laite tukee OnePlussan omaa Dash Charge -pikalatausta (5V 4A).

Ohjelmistona OnePlus 5:ssä toimii Android 7.1 Nougat -pohjainen OxygenOS-käyttöjärjestelmä. Se pyrkii tarjoamaan nopean ja hienostuneen käyttökokemuksen, joka ei juurikaan koske Androidin visuaaliseen ilmeeseen, vaan keskittyy lisäämään siihen muutamia käteviä ominaisuuksia.