Honor 9 Suomeen kesäkuun lopussa – hintaa puhelimella 499 euroa

Honor 9

Huawein suosittu Honor-mallisto on saanut hiljattain jatkoa, kun yhtiö esitteli Kiinasta käsin maailmalle uuden Honor 9:n. Se on seuraaja Suomessa hyvin myyneelle Honor 8:lle ja kotimaamme saakin sen ensimmäisenä kauppoihin Kiinan ulkopuolella. Laitteen ennakkotilaukset ovat jo käynnissä, mutta virallinen myynti Suomessa käynnistyy 30. kesäkuuta. Se tulee saataville kahtena eri varianttina, joista ensimmäinen tarjoaa neljä gigatavua käyttömuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa. Toinen versio sisältää käyttömuistia neljä gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Versioiden hinnat ovat 499 (Honor 9 4GB/64GB) ja 599 (Honor 9 6GB/128GB) euroa.

Ulkoisesti uusi Honor 9 ei lähde niin sanotusti kikkailemaan turhia, vaan säilyttää pitkälti edeltäjänsä muotokielen materiaaleineen. Puhelimen lasista rakennetta on jalostettu hieman eteenpäin muun muassa pyöristämällä laitteen takaosaa pitkien sivujen osalta. Lisäksi valmistajan nykyisen trendin mukaisesti sormenjälkilukija on tuotu takaa eteen, näytön alapuolelle. Lasista kokonaisuutta täydentää metallinen kehys, joka kiertää läpi koko puhelimen. Virallisilta mitoiltaan uutuus on 147,3 x 70,9 x 7,5 millimetriä. Painoa Honor 9:llä on 155 grammaa.

Honor 9:ssä on 5,15 tuuman kokoinen IPS-kosketusnäyttö, joka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Siitä löytyy tuki laajemmalle DCI-P3-väriskaalalle, kuten esimerkiksi iPhone 7:stä tai vastikään julkistetusta OnePlus 5:stä.

Takaa löytyy tuttuun tapaan kaksi kameraa, joista toinen on Huawein tyyliin monokromi (mustavalko). Yhdistelmänä Honor 9:ssä on 12 ja 20 megapikselin kamerat, joista jälkimmäinen on monokromi. Ne toimivat yhdessä sekä erikseen, mahdollistavat 2x häviöttömän zoomin, 4K-videokuvauksen ja tarjoavat f/2.2-aukon sekä lasertarkennuksen. Tukena on LED-kaksoissalama. Etupuolelle Huawei on sijoittanut kahdeksan megapikselin kameran f/2.0-aukolla.

Honor 9

Honor 9:n sydämenä on yhtiön oma Kirin 960 -järjestelmäpiiri (4×2,4GHz Cortex-A73, 4×1,8GHz Cortex-A53 ja Mali-G71MP8-grafiikkaohjain), jota se käyttää jo muun muassa Mate 9– ja P10-puhelimissaan. Käyttömuistia on mallista riippuen neljä tai kuusi gigatavua ja tallennustilaa 64 tai 128 gigatavua. Sisäistä tallennustilaa on mahdollista laajentaa muistikortilla, sillä Honor 9 sisältää niin sanotun hybridi-korttipaikan, johon käy kaksi SIM-korttia tai yksi SIM-kortti ja microSD-muistikortti.

Uutukaisen muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 4G LTE, WiFi, Bluetooh 4.2, NFC, USB Type-C -portti, perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja pikalatausta tukeva 3200 milliampeeritunnin akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 7.0 Nougat, jonka päällä lepää kiinalaisvalmistajan oma EMUI 5.1 -käyttöliittymä.

Huawei Honor 9 saapuu Suomeen aluksi ainostaan harmaana sekä sinisenä. Valikoima saattaa kuitenkin kasvaa myöhemmin, sillä Kiinassa tehdyn julkistuksen yhteydessä laitetta esiteltiin myös mustana ja kultaisena.