HMD tuo ZEISS-kamerateknologian Nokia-älypuhelimiin

HMD ZEISS Nokia

Nokia ja ZEISS tulivat aikanaan tunnetuksi laajasta yhteistyöstä, jonka myötä useissa suomalaisvalmistajan parhaissa kamerapuhelimissa nähtiin ZEISSin optiikalla varustettu kamera. Nyt tämä yhteistyö tekee paluun, kun HMD Global Oy ja ZEISS ovat tänään ilmoittaneet allekirjoittaneensa eksklusiivisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on luoda uusia kuvaamiseen ja siihen liittyvän teknologian standardeja älypuhelinalalle. Pitkäkestoinen sopimus pohjautuu ZEISSin ja Nokia-älypuhelinten väliseen yhteiseen historiaan ja osaamiseen.

Kyseessä on hyvin laajamittainen yhteistyö, joka ei rajoitus pelkästää kameran optiikkaan. Se kattaa oikeastaan kaiken, joka vaikuttaa itse kuvaamisen lisäksi jälkikäsittelyyn ja kuvien katseluun puhelimella. Niinpä yhteistyö pitää sisällään ekosysteemin ohjelmistoista ja palveluista näyttöjen laatuun ja optiikan suunnitteluun. Nämä kaikki vaikuttavat kuvauskokemukseen puhelimella ja siihen miltä kuvat esimerkiksi näyttävät puhelimen ruudulta tarkasteltuna.

Yhteistyö ZEISSin kanssa on tärkeä osa lupaustamme tarjota asiakkaillemme aina parhaita kokemuksia. Fanimme haluavat enemmän kuin loistavan kameran älypuhelimessa. He haluavat kokonaisvaltaisen kuvaamisen ja kuvakäsittelyn kokemuksen, joka ei ainoastaan luo standardeja vaan määrittelee ne kokonaan uudelleen. ZEISSin kanssa tarjoamme yhdessä kehittämäämme huippuosaamista kaikille”, kommentoi yhteistyötä HMD:n toimitusjohtaja Arto Nummela.

Nokia 6

Kuvassa Nokia 6.

ZEISS ja HMD kehittävät yhdessä ominaisuuksia, jotka vievät kuvaamisen uudelle tasolle ja tuovat ZEISS-brändin takaisin Nokia-älypuhelimiin. Sitoutuminen kuluttajien kuvaus- ja kuvankäsittelykokemuksien kehittämiseen heijastaa yritysten yhteisiä arvoja – määrätietoista sitoutumista laatuun, todellista ammattiylpeyttä sekä halua kehittää kuluttajien kokemuksia.

Nokia ja ZEISSin yhteistyö alkoi alkujaan yli kymmenen vuotta sitten. Aikaisemman yhteistyön tuloksena syntyi muun muassa markkinoiden ensimmäinen usean megapikselin kamerapuhelin sekä monia muita matkapuhelimia, jotka veivät alan vaatimukset uudelle tasolle – Nokia Nseries -laitteista Nokia PureView -teknologioita käyttäneisiin älypuhelimiin.

HMD Globalin ja ZEISSin yhteistyö Nokia-älypuhelimissa vie jälleen eteenpäin kokonaisvaltaisen kuvaamisen ja kuvankäsittelyn kokemusta, joka perustuu erinomaiseen laatuun ja innovaatioihin. Kumppanuutemme rakentuu vahvalle pohjalle. Odotamme molemmat innostuneina tulevaa: pitkälle vietyjä älypuhelinten kuvaus- ja kuvankäsittelyominaisuuksia”, sanoi ZEISSin johtoryhmän jäsen Dr. Matthias Metz.

Yksinoikeudella solmittu kumppanuus ZEISSin kanssa kertoo siitä, että HMD Global tekee yhteistyötä alan parhaiden ja arvostetuimpien kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on luoda täydellisiä ratkaisuja jokaiseen yksityiskohtaan puhelinten muotoilussa ja rakenteessa. Yhteistyö kertoo myös kuluttajille tehdystä lupauksesta tarjota paras mahdollinen kuvaus- ja kuvankäsittelykokemus älypuhelimissa.

HMD on julkaissut tähän mennessä kolme Android-pohjaista Nokia-älypuhelinta sekä Nokia 3310 -peruspuhelimen: